AKU SAYANG BONGOK AKU

HI PEEPS :) . wahh lama cheq menyepi kan ? 2 minggu kot haha kira lama lah kan ? *sengal* . okay , ghah nak mintak izin nk guna perkataan "aku" okay untuk post kali ni . kenapa ? jawapan ghah sangat mudah dan pendek aja . sebab ghah nak sangat guna perkataan tu untuk post kali :D . haa , ini namanya vangang bin vongokk ni . wahahaha

AkuSayangBongokAku . haa , siapakah gerangan "bongok" itu ? hahaha , kesian kan ? parents dia bagi nama cantik-II kat dia , pandai-pandai jer aku tukar "bongok" haha . takpelah , dah aku suka panggil dia bongok nak buat ashanoe kan ? tapi kalau orang panggil aku bongok , aku marah .. hahaha . sengal kan ? takpe takpe . aku sengal pon dengan orang yang aku kenal jer . :D

haa , sweet dok ? sweet dok ? mestilah sweet kan ? hahaha . ni bukan sweet namanya ni sour . wahaha . sorry gambor ni tak cantik sikit . masa tu aku nak betulkan tudung tup tup photographer aku dah snap pic ni . so , begini lah jadinya . handsome dok dia ? handsome ? haha , no komen . kawan k kawan :*

Actually , "bongok" aku tu , nama penuh dia , MUHAMMAD AMINNUDIN IMRAN BIN MARZUKI tapi orang panggil dia Amin . tapi aku lebih suka panggil dia "bongok" . kenapa ? adalah . hahaha secret wonderpets lah yoo ;) . haha , aku suka kawan dengan si amin ni sebab dia sporting , satu kepala ngan aku tau . dia layan jer aku . haha , amin bongok :D . sedap jer kan aku cakap orang bongok , diri sendiri tak sedor dah capai tahap vangang . haha

Selain si senget a.k.a Tasnim , Amin pon kira macam bff aku jugakk lah. bab-bab hacked serah jer kat si amin ni . semua benda dia tahu . ade satu kali tu , dia pernah hacked facebook aku , makk aihhh hangin satu badan aku .sakit hati eden . nasib dia tak duduk serumah ngan aku , kalau tak , memang dah lama si amin ni kena karate dengan aku haha . amin ni , kira double okay lah , dia tak macam lelaki lain tau . lelaki lain ni suka romantik lah ape tahh . tapi dia lain . jiwa dia sama ngan jiwa aku tau . kitaorang jiwa rock tauu. haha , walaupun kitaorang rock tpi tak bermakna hati kitaorang keras kan ? hahaha , poyo jer aku kan ? 

Tahu tak , pernah satu kali , amin ajak aku main blackshot . memang lah aku minat main blackshot . opps correction , berminat nak main blackshot tapi tak yah lah ajak aku depan orang ramai . malu seyhh . semua orang lelaki tup tup aku sorang jer pompuan . silap-silap orang kata aku ni tomboy pulakk . uishhh , tak sanggup eden dengor kontroversi tuh . acececeh , bajet diri ni retis lah pulakk . aiyoyoyo
Perangai Amin yang paling annoying gila ialah , dia suka call ghah time aku nak tido . macam-macam soalan dia tanya . bila aku cakap "wey , aku nak tido dah ni , esok lah yer bye assalamualaikum" dia pun laju jawab "ehh ehh , nanti dulu , aku nak tanya satu lagi soalan" . lepas satu satu soalan dia tnya last skali aku off fon sebab kalau aku tak off selagi tu dia call . yang aku tak tahannya , masa dia call tu , dia akan nyanyi dulu . kalau suara sedap macam izzue takpe ni hampehh . haha . gila kau ghah mengata kawan sendiri . takpe takpe skali skala , dua kali dua kala , tiga kali tiga kala , empat kali , berkala-kala lah . aitoyaaa 

haaa , okeylah uollz . gedikk nak mampuih . gua chauu dulu yaww :* bye . assalamualaikum , tak jawab dosa , kalau jawab , sayang :*

-AkuSayangBongokAku-

                                                                                                             Lots Of  Love ,

' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

HANYA MANUSIA BIASA ◕‿◕

HI :) . Hidup kita ni tak selalunya indahkan ? Hidup kita ni macam roda , berputar . kadang-kadang kita diatas , kadang-kadang kita dibawah . Tak semua orang yang suka dengan perangai kita . Maybe ramai yang benci dan menyampah dengan perangai kita kan ?


Kata orang , ketawa itu tandanya kita happy . Bagi ghah , ghah ketawa hanya untuk menutup kesedihan ghah . Tasnim selalu tegur ghah , dia kata ghah selalu ketawa walaupun benda tu tak lawak . hurmmm entahlahh . Kadang-kadang kan , ghah rasa ghah ni perempuan malang . tapi bila ghah fikir-ii balik , ghah tahu ni dugaan daripada ALLAH S.W.T . Dia tak kan bagi kita dugaan kalau kita tak mampu untuk hadapinya kan ? :') . 

ISNIN 09.09.13. (3.50 petang)
Tarikh dan masa yang tak dapat ghah lupakan . Sampai mati , tarikh ini akan melekat di kepala ghah . :') .
09.09.13. hati ghah tetibe rase nak tanya someone pasal perangai ghah . Ghah text capital F *senior PRS* yang paling ghah rapat . ghah text dia , " F***** , Ghah nak tanya sikit boleh , secara jujurnya , perangai ghah ni macam mana ? " F reply , " perangai jhah ? okey , kalau orang cakap , please terima dengan hati terbuka k . jangan simpan perasaan dendam atau marah dekat sape-ii. boleh ? ". 
then , ghah rasa tak sedap hati , ghah reply " okey , insyaallah ghah terima dengan hati yang terbuka :') " then , dalam 5 or 6 minit , *one message received* . ghah memang , dup dap dup dap dup dap . ghah open message , then ." BISMILLAH.. fuhh ! haha..jhah okey jer . prangai mcm budak ckit2 .. kalut n pemalu .. yg ni pedih skit .. jhah mcm busy body skit .. bkn org kata .. orang lain yang kata . jhah  jgn la amik tahu sangat hal orang .. takkan semua benda jhah nak taw .. nk busy body ngan F***** takpe . haha.. renung2kanlah dan selamat beramal :) "
Ya ALLAH ! lepas baca tu , perasaan ghah bercampur baur . sedih , kecewa semua ada . Masa tu , ghah pandang tasnim . Tasnim tanya ghah , "kenapa wey ?"then , ghah bagi phone ghah dekat tasnim . Lepas tasnim baca, dia terus senyap and pandang ghah . Hanya tasnim yang faham ghah . dia jer tahu ape yang ghah rasa .

Lepas ghah dapat tahu sape yang cakap ghah busy body tu , ghah trus rasa down . ghah memang betul-ii tak sangka , orang yang paling ghah hormat , kata ghah macam tu . Ghah manusia biasa , banyak melakukan kesilapan . ghah tak perfect . ramai yang benci ghah . takpelah , manusia benci ghah takpe asalkan ALLAH tak benci ghah . ramai yang bagi ghah semangat , ecspecially bestie ghah , Tasnim . thanks dear , bagi semangat . sayang kamoo ketad-ii :* . Tasnim , sy pegang kata-ii awak , "Just Be yourself  faten , and don't pretend to be others" . awak selalu ckp mcm tu kt kite kan ? kite pgang kata-ii awak :* 

Selain mengadu kat tasnim , kat kakak ghah pon ghah mengadu . malam tu , 2 jam ghah OTP dengan k.chik . k.chik banyak bagi semangat kat ghah . dia banyak simpan rahsia ghah tau . kitaorang selalu gaduh . tpi sebenarnya , dgn bergaduhlah , kitaorang jadi rapat .


sayang korang ketad-ketad :* :* :*

Lepas kejadian tu , ramai yang cakap , ghah dahh berubah . betol ke ? entahlah . ghah berubah sebab ramai yang benci dengan perangai ghah yang dulu . so , ghah kena berubah . am i right ? berubah kepada PENDIAM , maybe ? :')


A FAKE SMILE CAN HIDE A MILLION TEARS :')

sometimes it's more easier to smile even you're hurting inside , than to explain to the world why you're sad . right ? :')                                                                                           

                                                                                                                       Sekian ,

' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Raya Dah Habis :'(


Hi Everyone ! *kenyit mata* . Pejam celik  pejam celik  pejam tak celik-celik , raya dah nak melabuhkan tirai  sobs sobs sobs . Raya tahun ni memang banyak kenangan pahit dan manis . Nak tahu tak ape yang pahit and ape yang manis ? haa , yang pahit itu derita dan yang manis itu bahagia . wahhh gitu :3 . hahaha . Okay , sebelum ghah story lebih lanjut , please sediakan bantal ke hape ke , mengikut keselesaan korang lah sebab entry kali ni , memang berjela-jela panjangnya . haha . Biasalah , raya kan mesti banyak story . ye dokk ? :3 . Okay okay stop melalut tak tentu pasal k ? hahaha :P

Actually , raya tahun ni tak semeriah tahun-tahun yang lepas . Raya pertama tu , dalam pukul 2.00 petang ,family ghah dapat berita buruk yang kakak ghah (k.chik) and family accident . Tapi alhamdulillah k.chik and family selamat . kereta jer lah yang terukk . hurmm , dugaan aidilfitri lah katakan :( . 

Haaa tudiaaa , Alhamdulillah kereta jewp yang teruk . Kak chik , Abg , Anak-anak sedara ghah semua selamat :') . 

Raya kedua tu , memang ramai sedara mara sebelah abah and umi datang raya kat rumah . Rumah ghah masa tu memang penuh lahh . Ghah ramai sepupu laki tauu , haa nak ngorat boleh lah . semuanya hensem-ii tau . tengok lah dulu cousin sape . wahahaha *bajet cun* . Masa semua org duk makan , Ghah ngan Buyul *cousin ghah yang paling GILA* , dukk "dating" uolls . haha , banyakk lah ghah punya dating . bukan dating k , just borak-ii kosong . Almaklumlah , dah lama kitaorang tak jumpa . :3 . 

Auuwww chaakkkkk ! haha . Ni gamborr pagi raya pertama . ghah tahu ghah shummil hahaha . poyo tak habis-ii ghah ni . kan kan kan ? :3

Cantikk tak umi ghah ? of course lah cantikk kan kan kan ? hikhikhikhik . ni pon pic time raya pertama . ghah just tukar shawl jer . mula-ii pakai shawl yg ade butterfly fly segala bagai tu , then tukar sebab shawl butterfly tu , kotor kena kuah sate *kuat makan* .hikhikhik

haaa , yang ni pulakk , raya kedua . simple right ? simple but nice . ye dokk ? :3

 Ni pulakk , raya ketiga . ehh , awat cheq termenung lagu tu ? burokk ?
hahaha memang :P .. actually . pic ni pic S.S *syokk sndiri*

haa , ni pic yang ghah paling suka . knp ? adalah secret wonderpets lah . haha
ni time malam raya ketiga . sape budakk shummil tu ? haa , tulah AMMAR satu-satunya ank buah ghah yg pnggil ghah "kakak" . wahh wahh ni chu sayang kt adikk ni :* . haha . cute ? of course lah kami cute . like aunt , like nephew lahh . hahaha

Ashanoew ? cantik tak ? tak cantikk ? ghah karate korang . hahaha . macamm lah teror sangat wahahaha . cakap pasal raya ni , duit raya mestilah ada kan ? hurmm , tahun ni amat menyadisskan . sobs sobs sobs . knp ? sebab tahun ni skit jer duit raya ghah dapat . almaklumlah dah form 2 . sobs sobs sobs . :'( . okayy okayy story pasal raya kt rumah dah habis so now, ghah nak story raya kat sekolah pulak . okay ?
MERDEKA RAYA SMKDMPR 1 2013

Whoahh ! Merdeka Raya ? sounds like interesting right ? yeahh ! .. Merdeka Raya tahun ni memang best ahh korang . lagi-lagi bila ghah and de geng raya dengan akak-ii , abang-ii , adik-ii PRS *pembimbing rakan sebaya* . memang bestt ahhh . semua sporting . terbaikk ahhh PRS (Y)

Haaa tudiaaa , ni baru Merdeka Raya uolls . haa , akak yang pakai songkok tu , nama dia Kak Yana . Kak Yana lah akak yg paling sporting dalam PRS tau . Single lagi . so , ada chance lah mana-ii laki yang nak ngorat kak yana . wahaha . kat tepi dia tu pulakk , yg pakai shawl wrna coklat tu , ieqah namanya . haa cantikkan dia ? dalam PRS , ieqah lah budakkk paling HOT tau . ramai jejaka-jejaka yang nak tackle dia . ieqah ni lembut orangnya , dia tak pernah berkasar dengan orang tauu . sebab tulah , dia gadis idaman jejaka-ii diluar sana . hikhikhik. 
Jejaka yg berbaju biru tu pulakk , syakir namanya . dia ni pendiam skit tau . kalah pompuan . haha.
haa , Gadis kat tepi syakir tu pulakk , Leenda namaya . cantikk kan ? haa , cantik-ii pon ,
garang orangnya tau . hati-ii kalau nak tackle dia , tak pasai-ii hampa semua kena flying kick dgn dia . hahaha . ehh , jap-ii . sape pulak gadis yg bershawl biru dan berbaju kurung pink itu ? cantikkan dia ? of course lah haha . Fathin Najihah a.k.a ghah cun namanya . hahaha bajet hg ni ghah oiii . wahaha . haaa , lagi sorang gadis tertinggal , tak lain tak bukan gadis lembut yang bertudung purple tu . cantik kan dia ? nak tackle dia ? nope , tak boleh sebab she already taken by Faiezlan a.k.a presiden PRS . sweet dorang ni . aumm  jealous ghah . ^^

wink wink ^^ sweet tak kitaorang ? sweet sangat *tangan ke bahu , mata ke atas* . haha
ahaa , cerr teka sape kat sebelah ghah tu ? hahaha . ni senior ghah lah . nama dia Razi . 
dia single lagi . so , ade chance lah korang nk ngorat dia . wahaha

haaa , yang ni pulak , bestie ghah . alololo shummil kan muka dia time nangis ni ?
actually , masa ghah snap gmbar dia hritu , dia duk nangis . nk tahu sebab ape ?
biasalh mulut manusia , kita tak boleh tutup kan ? adalah , sorang Hamba ALLAH ni , kutuk Tasnim . korang tahu "dia" cakap ape ? dia cakap baju Tasnim ni macam kain sarung . Sedap jer mulut dia cakap macam tu . cili kang baru tahu  . urghhh !

Alololo suwikknya koranggg . bagai pinang dibelah dua puluh . TASNIM <3 FIRDAUS .
aasosuwikkk ! btw , congrats korang . hope kekal sampai ke jinjang pelamin . ehhh , salah-ii hope kekal sampai ke syurga . Insyaallah . korang kena saling memahami tau . jangan dsebabkan hal kecik , korang gaduh tau . ingat tau pesan "ah long" ni . :D
amboii korang . pantang nampak camera kan ? haha . Haa , yang pakai shawl tu , Mimiey namanya tapi kitaorang selalu pnggil dia "nenek" sebab tiap-ii  hari kerja dia membebel aje . tapi dia cute tau :* . aumm . haa , yg sebelh tu pulakk , korang dh kenalkan ? nama dia Leenda . kitaorang pnggil dia "mummy" . haha . wahai nenek , mummy and adikk (tasnim) , "ah long " sayang kamooo semua ketad-ii , rapat-ii . kemah keming bak kata UAI . :*

Sibukkk jer orang belakangg ghah tu . pantang nampak camera dorang nihh :O

Bergamborr dengan budakk baru lepas nangis .sobs sobs sobs
LEENDA , TASNIM , TYRAH


alololo comeyy kan baby ni ? ni adik angkat ghah . nama dia AIMIEY . sedap kan nama tu ?
TO ADIK AIMIEY : kak chu rindu sangat-ii dekat adikk . kak chu rindu adik gelak , adik nangis , adik lompat . kak chu rindu nak peluk , nk cium , no cubit Aimiey .kak chu rindu adik setengah mati !! . Aimiey jangan lupa kak chu tau . kak chu takkan lupa adik sampa bila-ii . love you aimieyy :* . sobs sobs sobs . touching jer kan ? masa ni , Ghah , Tasnim , Leenda , Mimiey g rumahh member umi . tup tup jumpa Aimiey ni . cute kan dia ? of course lah . cute macam ghah kan kan kan ? :D


miss time ni sangat-ii :'(

Hurmm , so begitu lah "setori" nya . panjang kan ? actually tak panjang mana pon , gambar yang banyak . tu nampak macam panjang . so , raya pon dah habis kan ? bermulalah kehidupan ghah sebagai seorang budakk sekolah . "PBS victim" . sobs sobs sobs .. lagi 2 bulan Ghah nak final exam . wish me luck yauuu . :') . I will try my best . Ghah tak nak result ghah seteruk dulu . so , ghah kena struggle sampai ke titisan darah yang terakhir . wahhh gitu . yeahhh !!! caiyokkk najihah . *poyo jer* . hahahaha


Okayy nampak tak muka kepoyoaan ghah tu ? belajar lah kononya kan ? hahaha . seriously , gambor ni lawakk gila . actually , ghah tak sedia lagi nak snap pic masa tu . haishhh . haha

So , okeyy lah korang . ghah cauwwww dulu . babai .
                                                                                                                                Sekian ,



' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '