HANYA MANUSIA BIASA ◕‿◕

HI :) . Hidup kita ni tak selalunya indahkan ? Hidup kita ni macam roda , berputar . kadang-kadang kita diatas , kadang-kadang kita dibawah . Tak semua orang yang suka dengan perangai kita . Maybe ramai yang benci dan menyampah dengan perangai kita kan ?


Kata orang , ketawa itu tandanya kita happy . Bagi ghah , ghah ketawa hanya untuk menutup kesedihan ghah . Tasnim selalu tegur ghah , dia kata ghah selalu ketawa walaupun benda tu tak lawak . hurmmm entahlahh . Kadang-kadang kan , ghah rasa ghah ni perempuan malang . tapi bila ghah fikir-ii balik , ghah tahu ni dugaan daripada ALLAH S.W.T . Dia tak kan bagi kita dugaan kalau kita tak mampu untuk hadapinya kan ? :') . 

ISNIN 09.09.13. (3.50 petang)
Tarikh dan masa yang tak dapat ghah lupakan . Sampai mati , tarikh ini akan melekat di kepala ghah . :') .
09.09.13. hati ghah tetibe rase nak tanya someone pasal perangai ghah . Ghah text capital F *senior PRS* yang paling ghah rapat . ghah text dia , " F***** , Ghah nak tanya sikit boleh , secara jujurnya , perangai ghah ni macam mana ? " F reply , " perangai jhah ? okey , kalau orang cakap , please terima dengan hati terbuka k . jangan simpan perasaan dendam atau marah dekat sape-ii. boleh ? ". 
then , ghah rasa tak sedap hati , ghah reply " okey , insyaallah ghah terima dengan hati yang terbuka :') " then , dalam 5 or 6 minit , *one message received* . ghah memang , dup dap dup dap dup dap . ghah open message , then ." BISMILLAH.. fuhh ! haha..jhah okey jer . prangai mcm budak ckit2 .. kalut n pemalu .. yg ni pedih skit .. jhah mcm busy body skit .. bkn org kata .. orang lain yang kata . jhah  jgn la amik tahu sangat hal orang .. takkan semua benda jhah nak taw .. nk busy body ngan F***** takpe . haha.. renung2kanlah dan selamat beramal :) "
Ya ALLAH ! lepas baca tu , perasaan ghah bercampur baur . sedih , kecewa semua ada . Masa tu , ghah pandang tasnim . Tasnim tanya ghah , "kenapa wey ?"then , ghah bagi phone ghah dekat tasnim . Lepas tasnim baca, dia terus senyap and pandang ghah . Hanya tasnim yang faham ghah . dia jer tahu ape yang ghah rasa .

Lepas ghah dapat tahu sape yang cakap ghah busy body tu , ghah trus rasa down . ghah memang betul-ii tak sangka , orang yang paling ghah hormat , kata ghah macam tu . Ghah manusia biasa , banyak melakukan kesilapan . ghah tak perfect . ramai yang benci ghah . takpelah , manusia benci ghah takpe asalkan ALLAH tak benci ghah . ramai yang bagi ghah semangat , ecspecially bestie ghah , Tasnim . thanks dear , bagi semangat . sayang kamoo ketad-ii :* . Tasnim , sy pegang kata-ii awak , "Just Be yourself  faten , and don't pretend to be others" . awak selalu ckp mcm tu kt kite kan ? kite pgang kata-ii awak :* 

Selain mengadu kat tasnim , kat kakak ghah pon ghah mengadu . malam tu , 2 jam ghah OTP dengan k.chik . k.chik banyak bagi semangat kat ghah . dia banyak simpan rahsia ghah tau . kitaorang selalu gaduh . tpi sebenarnya , dgn bergaduhlah , kitaorang jadi rapat .


sayang korang ketad-ketad :* :* :*

Lepas kejadian tu , ramai yang cakap , ghah dahh berubah . betol ke ? entahlah . ghah berubah sebab ramai yang benci dengan perangai ghah yang dulu . so , ghah kena berubah . am i right ? berubah kepada PENDIAM , maybe ? :')


A FAKE SMILE CAN HIDE A MILLION TEARS :')

sometimes it's more easier to smile even you're hurting inside , than to explain to the world why you're sad . right ? :')                                                                                           

                                                                                                                       Sekian ,

' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Tiada ulasan: