RAYA DATANG LAGII !!!

ASSALAMUALAIKUM :)
hi hi hi ! 

Alhamdulillah exam dh habis . yeahhhh ! :D . tapii ..... result ? ohhnoo !!! guess what ? result sains ghah terukk . YA ALLAH ! ghah tak pernah dapat result seteruk tu . berapa ? rahsia lah korang uitt . malu tauu dokk nak gtau result ghah . hurmm . tapi takpe . maybe ALLAH nak uji ghah . ye dakk ? kita kena redha jer . :) . sedih ? memanglah sedihh tapi , nak buat macam mana , benda dah jadi . tauu dokk ? masa hari dapat result tuh , ghah nangis sampai malam . lepastu , pergi skola , kawan-II tanya , wehh , bakpo mata lebam , muka pucat ? " . *bakpo=kenapa* hikhikhik . malu k malu menangis mcm budak-II . hahaha


Haa , Okay-okayy . stop cakap pasal exam. nak raya nieh . kena ada mood raya tau . 

"menjelang hari raya berakhirnya puasa" .tudiaa aihh , ashanoe suara ghah ? A.W.E.S.O.M.E. kan kan kan ? tak payah cakap . ghah dah tahu *poyo*
okayy , so ashanoe persiapan korang ? baju raya dah beli ? haa , mesti LIPLAP LAPLIP kan ? baju raya ghah simple dimple apple jerr . warna pink + biru . aummmm . warna PEBEREKK tu 
haha . raya tahun ni tak meriah sangat . sobs sobs sobs :'( . tapi takpe , semangat nak raya tetap ada niehh . macam-macam dah ada dalam kepala ghah nih . macam-macam nak buat malam raya nanti . main mercun *macam berani sangat* , main bunga api nak nak bunga api yang warna warni tu kan . YA ALLAH ! memang bestt ahhhh . haha . nak join ? berehh . main sini lh nohhh


Teringat pulokk masa raya tahun lepas . memang meriahhlah . walaupun family ghah tak ramai , tapi still meriah dengan orang-II kampung , budak-II .memang meriahlah . yeahhh ! . nak thu dokk , ape jadi masa raya tahun lepas ? haa , sat nohh . nak story lani . sabaq sat blh dakk ? haha



PENGALAMAN RAYA 2012



Situasi 1

Budak-Budak : Assalamualaikum *serentak*
Ghah : Wasalam . masuklah .
Budak-Budak : ehh , jap-jap . kak , ado dokk duit rayo ?
Ghah : amboihh . duit rayo hbis dh . tuh lah mari lewat sangat . pagi hari hbis dh duit rayo
Budak-Budak: ala , biarr r kak . tak jadi lah . bye . selamat hari raya. Assalamualaikum
Ghah : *dalam hati* pade muko . sapo suruh tanyo gitu sangat . kahkahkahkah *gelakjahat*

Situasi 2 (bersama anak-anak buah)

Huda : chu , chu jom amik gambar
Ghah : haaa , okay2 . cepat2
Damia , Aniq : nak nak . amikk gmbar ngan chu
Huda : huda amikk ehh chu
Ghah : haa , yerlah2 cepat lah . nak posing nieh
Huda : okayy , one , two , three . *clickkk*









* sorry pic tak berapa nak shantekk . huda yang snap . takpe-takpe . dia sama dengan ghah . suka snap pic .hehe . almaklumlah like aunt like niece lah katakan * hikhikhik


Fiwwwiitt ! haaa . ashanoe ? comeyy takk kami ? *kami tahu kami shummil* hahaha .

ermm , pejam celik  pejam celik , pejam tak celik-celik , Ramadhan semakin meninggalkan kita dan Raya semakin dekat dengan kita . Ya Allah ! sekejap jer kita puasa kan ? tiada bulan seindah bulan RAMADHAN :) so korang , sempena hari raya ni , ghah nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN . ghah nak memohon maaf kalau ada salah silap , terumpat ke ape ke , kalau ada tersalah cakap harap dimaafkan .  maklumlah , manusia kan tak lepas dari membuat kesalahan :)
haaa , jemput datang rumah ghah yer . nanti ghah bagi duit raya rm2.00 . haha . pintu rumah ghah sentiasa terbuka untuk korang . acececehhh . ehh , ghah ada something nk tunjuk kat korang ? nak tahu ape ? jap tauu




haaa ! shummil dokk ? shummil dokk ? awass sape cakap tak shummill . hahaha . thanks to my beloved sister KAK AISYA sebab sudi edit banner raya nieh . comell kan kan kan ? hikhikhik . ehh , jum kita nyanyi sama-sama nak takk ? okeyy , one two three !
" berlalulah sudah Ramadhan sebulan berpuasa , tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira "
ehh tak boleh-bolehh . tukar lagu ekkk . lagu ape ekkk ? aahaaa !
" selamat berhari raya ucapanku untuk semua , kita mengeratkan semula hubungan saudara yang terpisah "

 ehhh , dah-dah stop-II . haishh knplah suara ghah malam ni tak berapa nak sedap *bajet* .
hahaha . so , okayylah korang . SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN . bye .

ASSALAMUALAIKUM:)
                        
                                                                                                               Sekian ,













' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

4 ulasan:

AisYa IeyKa berkata...

amboi syg . hehehe . selamat hari raya jugak kakaQ ucapkan. semoga adeQ dan family bergembira di hari raya nanti :D

gie jihah berkata...

heee^^ . okayyy akak sayang . kak pon sama . SELAMAT HARI RAYA . maaf deh kalau ad slh silap . :*

AisYa IeyKa berkata...

beyeh2 sygku <3

gie jihah berkata...

hikhikhik :* <3 . mri umh dh raya ni :*