AKU BUKAN ROBOT


Hi :) . Entry Ghah kali ni , agak panjang lah , entry kali ni memang tulus dari lubuk hati ni . acececech . so , kalau ada yang over ke hape ke , harap maaf k . :')

"AKU BUKAN ROBOT " apa makna persahabatan kalau TIAP-TIAP hari kite gaduh capital I ? awak selalu cakap yang saya dengan tasnim bukan kawan awak tapi SAHABAT awak tapi ape bukti yang kitaorang SAHABAT awak ? awak tikam kitaorang dari belakang . Selama ni kitaorang percayakan awak 100% awak tahu tak ? maybe kitaorang jewp anggap awak SAHABAT tapi awak langsung tak anggap kitaorang ni Sahabat awak . musuh awak maybe . takpelah saya faham :')

Saya ingat lagi masa awak mula-ii masuk sekolah DMPR1 . semua orang benci awak . dulu pon , "A" benci awakk . saya ingat lagi , masa tu awak text saya . awak tanya saya knp semua orang benci awak then saya jawab , maybe dorang tak boleh nak trima orang baru lagi . maybe lepas ni , dorang boleh trima awak . saya suruh awak sabar sebab orang yang banyak bersabar , akan dapat ganjarannya kan ? Awak ingat lagi tak , masa geng-ii saya gaduh besar ? kitaorang gaduh sebab saya ngan tasnim marah dekat dorang sebab dorang tak dapat terima awak lagi . masa tu , awakk nangis . awakk kata , awakk tak patot kawan ngan kitaorang sebab awakk penyebab kitaorang gadoh ngan geng kitaorang . then saya ngan tasnim pujuk awak . tasnim yang banyak bagi semangat kat awak . tapi knp awak tak hargai semua tu ?

Awak , awakk ingat tak lagi , awak pernah cuba nak hancurkan Persahabatan saya dengan tasnim ? awak hasut tasnim macam-ii . sampaikan tasnim benci sangat-ii dekat saya . masa tu , saya nangis sampai pitam . awak ingat takk ? masa saya nangis tu , mimiey ngan leenda jewp ade dgn saya sebab masa tu tasnim benci dengan saya disebabkan oleh HASUTAN awakk tu . lepastu , mimiey panggil Tasnim then Tasnim hentak meja kan ? hebat HASUTAN awakk Capital I sampaikan tasnim hentak meja . Malam tu , Tasnim text saya . Dia mintak maaf. masa tu , dia memang stress dengan hasutan awakk . macam-ii awakk mengata saya kan ? awak fitnah saya . Allahuakbar ! cantiknya perangai awakk Capital I . Malam tu jugakk , saya dengan tasnim berjanji yang kami takkan percaya cakap sape-ii pon . dah 5 tahun kami kawan . saya dah faham sangat dengan perangai tasnim , begitu jugak dengan tasnim . Alhamdulillah sampai sekarang , kami tak gaduh . gaduh manja tu , biasalah . :') . SAYA SAYANG TASNIM KETAD-II . jangan sesekali cuba nak pisahkan kami . dia kakak saya , dia abang saya , dialah adik saya :* . lobeyou tasnim :*

Saya bersyukur sangat sebab ALLAH dah beri petunjuk dekat saya . Hari rabu last week , saya terjumpa mesej awak dengan "L". mula-ii tu , saya ingat , malas lh nak baca tapi hati saya berat sangat nak bukak and baca mesej awakk dengan "L" . Saya bukak mcg tu , Allahuakbar ! sampai hati awak dengan "L" buat kitaorang mcm ni kan ? macam-ii dalam mcg tu , awak berdua mengumpat psal kami berempat . awak tuduh macam-ii dalam mcg tu , tapi saya tak sempat nak baca semua sbb masa tu , saya tengah panas sangat-iii . Lepastu , saya bagi phone "L" dekat mimiey suruh dia baca , tk sempat mimiey nak baca , "L" dh rampas phone tu . Thanks to my dearest haters buat saya macam ni :') saya hargainya sangat-ii

Dear Haters , sekarang ni awakk dah happy dengan life awak kan ? awakk dah happy ngan geng baru awakk . awakk dah happy dengan "dunia" awakk . awakk happy kan buat kitaorang macam ni ? buat kitaorang macam ROBOT yang takde perasaan . kan ? saya memang betol-ii tak sangka sorang kawan yang selama ni saya percaya , tindas saya dari belakang . saya tak kesah awakk nak benci saya . tapi tolong jangan benci SAHABAT-SAHABAT saya ecspecially Tasnim . Dia banyak tolong awakk . dia banyak support awak time semua orang benci awakk . 

Dear Capital I , Saya harap sangat awakk dapat baca semua ni . awakk , even saya dah maafkan awak tapi maybe kite takkan serapat dulu lagi :') . saya dah cuba pujukk hati saya . tapi saya tak boleh . tak boleh nak lupakan ape yang awak buat dekat saya dan tasnim :') . saya harap awakk faham :') . dear , kalau saya ada buat salah and awak tak suka dengan perangai saya ni , please k tgur . jangan tgur dalam fb . main post post dalam fb . please face to face dengan saya k . Awak , awak , awak , SAYA BUKAN ROBOT !!! *saya bukan bahan mainan awak :')*




Bye , Assalamualaikum :) 
                                                                                                             SEKIAN,                                                                             




' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

PEMBIMBING RAKAN SEBAYA ( ℙ ℛ Š )

Hi Bloggers ! *lambai tangan* . Korang sihat ? tak sihat ? demam ? selsema ? sakit hati ? haa , p makan ubat cepat-cepat k . Sesungguhnya mencegah itu lebih baik daripada merawat . ye dakk ? wahahaha

Okay-II stop merapu k . Ghah straight to the point ek . Haa , korang tahu dakk PRS tu ape ? mesti semua dah tahu kan ? yang tak tahu tu , sokayy takpe , ni ghah nak gtau lah ni . PRS tu , PEMBIMBING RAKAN SEBAYA . Semua tahu kan , Pembimbing Rakan Sebaya tu ape ? tak tahu jugak ? search kat google .  okayy ?

Haa , actually ghah baru jer balik dari kem PRS di PUTERA VALLEY . Penat ? memang teramat lah penat , satu badan sakit tapi BEST . sangat-sangat BEST
Kat sana , ghah dapat banyak pengalaman yang sememangnya tak pernah ghah sangka *wahh ayat macam budakk nerd*
walaupun banyak  kenangan pahit kat sana . Oppss , pengalaman pahit ? yup pengalaman pahit masa ghah lemas . memang malu tahap dewa lah masa lemas tuh . yalah pakai jaket keselamatan pon still boleh lemas . Nasib baik ada abang trainer kat sana tolong selamatkan . handsome kot abang tu *gedik* hahaha . Okay , kat sini ghah nk buat satu pengakuan . Ghah sebenarnya dari kecikk lagi takut dengan air . kenapa ? sebab dah 3 kali ghah lemas . 2 kali dengan kakak , and sekali lagi dengan pakcik and sepupu ghah . ada sorang sepupu ghah (abang helmi) meninggal sebab lemas . haaa , start dari haritu , ghah memang sangat sangat sangat sangat fobia dengan air .

Seriously , ghah rindu GILA kat kem tu , rindu kump 6 , rindu kak farah , rindu kak pqah , rindu kak mimi , rindu yumni , rindu leenda , rindu farooq , rindu ayie , rindu zaidee , rindu mama , rindu kedua2 umi , rindu abah man , rindu kakak-ii senior , abang-ii senior , adik-ii , kawan-ii . Ya Allah ! rindu gila kat dorang semua . Rindu setengah mati uollss

Banyak kenangan manis and pahit kat kem tu . Benda yang paling ghah tak boleh lupa ialah kitaorang terpaksa "mandi lumpur" best woo masa tu . Masa buat aktiviti ape tahh , ghah tiokk a.k.a nangis sebab terlalu takot and takde keyakinan diri . last-last buat jugakk . sebab group ghah bagi semangat and ghah terpaksa buat jugakk sebab kalau tak buat nanti tak dapat checkpoint so terpaksa kuatkan semangat :D . yeahhh ! caiyokk najihah

Malam Kebudayaan tu paling best . kitaorang kena berlakon + nyanyi uolls . haa , kau hado ? tado kan ? hahaha . malam tu rasa sebakk lah jugakk . almaklumlah malam last dk sana . ye dokk ? haaa , lupa gtau korang yang  kump 6 dapat gelaran " KUMPULAN PALING COOL " uolls . hahaha . paling cool lah sangat . werkkk *muntah pelangi*.

Semua ahli PRS : Ghah nk mntak maaf banyak-II kalau ada salah silap . biasalah manusia tak lari drp melakukan kesilapan  ye dakk ? kalau ghah ada  buat salah ke hape ke , tolong tgor k . Ghah nmpak jer pendiam . tpi insyaallah lama-ii , ghah akn jdi lebih sporting  insyaallah . Ghah  perlukan bimbingan akak-ii senior , abang-ii senior , adik-ii , kawan-ii . Ghah bnyak kekurangan . Ghah tk perfect . Ghah sayang korang sampai mati :* 

Maceh banyak-banyak dekat kump 6 sebab banyak bagi semangat kat ghah . To kak farah , kak pqah , kak mimiey , leenda , yumni , ayie , farooq , zaidee : Ghah nk mntak maaf dari hujung rambut smpai hujung kaki kalau ada salah silap . Ghah nk mntk maaf jgk sebab perangai ghah yg trlampau "ngada-ngada" nieh and mintak maaf jugak sebab ghah banyak tk join aktiviti dalam air tu and maceh banyak-ii sebab sabar dgn prangai ghah yg suka " jerikk " tu . seriouslu , ghah rindu korang sangat-sangat . Ghah rsa bersalah sangat sangat sangat sebab kump kita kalohh :'( . Ghah mntk maaf buat kali terakhir . maafkan ghah k . *merayu ni*




Sayang korang ketad-ii , kemah keming :* . Rindu setengah mati :'( *hope korang x lupakan ghah* touchingg jehh . haha




PEMBIMBING RAKAN SEBAYA
MENAWAR KHIDMAT BAKTI
MENJANA KEGEMILANGAN
WAWASAN NEGARA

KAMI BERDIRI MEGAH
DENGAN TEKAD DAN HARAPAN
MEMBANTU DAN MEMBIMBING
PENUH KASIH MESRA

PRS PEMANGKIN
MASYARAKAT PENYAYANG
BERILMU BERAMAL
BENTUK JATI DIRI

AMANAH DIBERI
JANJI DITEPATI
AMALAN MULIA JADIKAN PANDUAN

PEMBIMBING RAKAN SEBAYA
SIAP SEDIA BERJASA
MEMBANTU DAN MEMBINA
HIDUP YANG BERMAKNA



okayy korang , bubye . sayang PRS ketad-ii sampai mati :* :* :* .
Assalamualaikum :*



' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

RAYA DATANG LAGII !!!

ASSALAMUALAIKUM :)
hi hi hi ! 

Alhamdulillah exam dh habis . yeahhhh ! :D . tapii ..... result ? ohhnoo !!! guess what ? result sains ghah terukk . YA ALLAH ! ghah tak pernah dapat result seteruk tu . berapa ? rahsia lah korang uitt . malu tauu dokk nak gtau result ghah . hurmm . tapi takpe . maybe ALLAH nak uji ghah . ye dakk ? kita kena redha jer . :) . sedih ? memanglah sedihh tapi , nak buat macam mana , benda dah jadi . tauu dokk ? masa hari dapat result tuh , ghah nangis sampai malam . lepastu , pergi skola , kawan-II tanya , wehh , bakpo mata lebam , muka pucat ? " . *bakpo=kenapa* hikhikhik . malu k malu menangis mcm budak-II . hahaha


Haa , Okay-okayy . stop cakap pasal exam. nak raya nieh . kena ada mood raya tau . 

"menjelang hari raya berakhirnya puasa" .tudiaa aihh , ashanoe suara ghah ? A.W.E.S.O.M.E. kan kan kan ? tak payah cakap . ghah dah tahu *poyo*
okayy , so ashanoe persiapan korang ? baju raya dah beli ? haa , mesti LIPLAP LAPLIP kan ? baju raya ghah simple dimple apple jerr . warna pink + biru . aummmm . warna PEBEREKK tu 
haha . raya tahun ni tak meriah sangat . sobs sobs sobs :'( . tapi takpe , semangat nak raya tetap ada niehh . macam-macam dah ada dalam kepala ghah nih . macam-macam nak buat malam raya nanti . main mercun *macam berani sangat* , main bunga api nak nak bunga api yang warna warni tu kan . YA ALLAH ! memang bestt ahhhh . haha . nak join ? berehh . main sini lh nohhh


Teringat pulokk masa raya tahun lepas . memang meriahhlah . walaupun family ghah tak ramai , tapi still meriah dengan orang-II kampung , budak-II .memang meriahlah . yeahhh ! . nak thu dokk , ape jadi masa raya tahun lepas ? haa , sat nohh . nak story lani . sabaq sat blh dakk ? haha



PENGALAMAN RAYA 2012



Situasi 1

Budak-Budak : Assalamualaikum *serentak*
Ghah : Wasalam . masuklah .
Budak-Budak : ehh , jap-jap . kak , ado dokk duit rayo ?
Ghah : amboihh . duit rayo hbis dh . tuh lah mari lewat sangat . pagi hari hbis dh duit rayo
Budak-Budak: ala , biarr r kak . tak jadi lah . bye . selamat hari raya. Assalamualaikum
Ghah : *dalam hati* pade muko . sapo suruh tanyo gitu sangat . kahkahkahkah *gelakjahat*

Situasi 2 (bersama anak-anak buah)

Huda : chu , chu jom amik gambar
Ghah : haaa , okay2 . cepat2
Damia , Aniq : nak nak . amikk gmbar ngan chu
Huda : huda amikk ehh chu
Ghah : haa , yerlah2 cepat lah . nak posing nieh
Huda : okayy , one , two , three . *clickkk*









* sorry pic tak berapa nak shantekk . huda yang snap . takpe-takpe . dia sama dengan ghah . suka snap pic .hehe . almaklumlah like aunt like niece lah katakan * hikhikhik


Fiwwwiitt ! haaa . ashanoe ? comeyy takk kami ? *kami tahu kami shummil* hahaha .

ermm , pejam celik  pejam celik , pejam tak celik-celik , Ramadhan semakin meninggalkan kita dan Raya semakin dekat dengan kita . Ya Allah ! sekejap jer kita puasa kan ? tiada bulan seindah bulan RAMADHAN :) so korang , sempena hari raya ni , ghah nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN . ghah nak memohon maaf kalau ada salah silap , terumpat ke ape ke , kalau ada tersalah cakap harap dimaafkan .  maklumlah , manusia kan tak lepas dari membuat kesalahan :)
haaa , jemput datang rumah ghah yer . nanti ghah bagi duit raya rm2.00 . haha . pintu rumah ghah sentiasa terbuka untuk korang . acececehhh . ehh , ghah ada something nk tunjuk kat korang ? nak tahu ape ? jap tauu




haaa ! shummil dokk ? shummil dokk ? awass sape cakap tak shummill . hahaha . thanks to my beloved sister KAK AISYA sebab sudi edit banner raya nieh . comell kan kan kan ? hikhikhik . ehh , jum kita nyanyi sama-sama nak takk ? okeyy , one two three !
" berlalulah sudah Ramadhan sebulan berpuasa , tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira "
ehh tak boleh-bolehh . tukar lagu ekkk . lagu ape ekkk ? aahaaa !
" selamat berhari raya ucapanku untuk semua , kita mengeratkan semula hubungan saudara yang terpisah "

 ehhh , dah-dah stop-II . haishh knplah suara ghah malam ni tak berapa nak sedap *bajet* .
hahaha . so , okayylah korang . SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN . bye .

ASSALAMUALAIKUM:)
                        
                                                                                                               Sekian ,













' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '