Ya Allah ! Selamatkan ALIFAH

Assalamualaikum :)
dah 3 minggu jihah x update blog kan ? bukan x nk update tp xde story yg menarik lh nk share .. hurmmm , tp hri ni jihah ada story nk story kt korang .. sebelum jihah start story , baik korang p sdiakan tisu bnyk2 :P .. huhu .. ermmm ,, ekceli , jihah mmg x dew mood nk update blog skarang nih , tp , jihah kuatkan jgk diri ni spya dpt update my incik blog

hurmmm .. ekceli jihah x thu nk mula dri mna ..klau ada yg korang x faham tuh , maaf k .. jihah taip dengan linangan air mata yg x dpt jihah than sejak semalam lgi.. haihhhhh .. ALIFAH NASUHA cntik kan nma tuh ? tp dlm cantiknya nma , baeknya sikap , ada dugaan untuk dia yg mungkin x pernah kita bayangkan .. sape sangka kaq cik (Alifah) yang sentiasa senyum walaupun dalam hatinya sdg mnangis , mengidap pnyakit barah otak .. YA ALLAH !! beratnya ujianMu .. sebelum ni , kakcik (alifah) selalu pning-pening , muntah-muntah .. tp , dia masih blh bertahan .. sampailah satu thap tuh , dia nak ambil wudhuk then , dia rasa pening dan terus pengsan smpai batang paip yg dia pegang tercabut ..

parents dy trus bawak dia ke hospital tanah merah .. lepas doktor kt Hosp T.M periksa kakcik(alifah) , doktor tu srh parents kakcik (alifah) bwak kakcik ke HUSM n refer doktor kt sana .. Then , doktor HUSM sahkan yg kakcik(alifah) mengidap barah otak ..YA ALLAH !! betapa luluhnya hati parents kakcik bila doktor ckp yg anknya mngidap barah otak .. parents mna yg x syg anknya kan? binatang pon sygkan ank dia , nikan pulak mnusia .. betoi tak ? ..

Kakcik (alifah) kna operate and amik msa almost 3 jam . selepas pembedahan tu , kakcik koma selama seminggu .. bila dia sedar ,, dia trus demam dan muntah-muntah , doktor periksa kakcik  then doktor ckp ada air yg bertakung dlm kepala k.cik dan k.cik terpksa buat operation buat kali kedua . tp malangya , doktor tersalah saluran dan air tu masih lagi ada dalam kepala k.cik.. YA ALLAH !! beratnya dugaan yg ditanggung oleh k.cik(alifah) ...

hurmmm .. semalam , k.yong , ckgu-ckgu k.cik (alifah) and kawan-kawan dia prgi HUSM , melawat k.cik .. Masa k.yong n syasya ( kawan k.cik ) msuk dalam wad , kakcik bukak mata dia tp , dia x kenal sape-sape maybe mata k.cik dah kabur n muka k.cik dah sembap.. hurmmmm:( .. msa k.yong n syasya dk berbual ngan k.cik , ibu k.cik msuk n cakap " tak pe , kak cik kuat .. kak cik blh tanggung semua ni .. k.cik kuat semangat " smbil menahan sebak ..

YA ALLAH !! sungguh berat dugaanmu .. k.cik , jihah tahu k.cik kuat , k.cik blh harungi sumenya , k.cik x pernah putus asa .. k.cik , jihah syg k.cik .. kuat semangat ye k.cik . Jihah , kaq tasnim , k.yong , semua rndu k.cik .. cepat sembuh ye k.cik .. kitaorang rndu k.cik gelak smp x ingat dunia .. kitaorang rndu senyuman k.cik .. kitaorang rndu suara k.cik .. kitaorang rndu nk gelak sama-sama , kitaorang rndu nk nangis sama-sama .. rindu sangat-sangat .. k.cik ,  bila k.cik dh sembuh nnti , kita gelak sama-sama k .. :)

p/s : jum kita same-same berdoa spya k.cik cepat sembuh ..amin!!


' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

2 ulasan:

teh o beng berkata...

semoga cepat sembuh..aminnn... =)

dik,promote gak belog kakteh etep!hahahhaa.. :P

gie jihah berkata...

amin !! hahaha , apolh k.teh nih , followers k.teh lbih rmai drp adk lh.. hikhik