AKU SAYANG BONGOK AKU

HI PEEPS :) . wahh lama cheq menyepi kan ? 2 minggu kot haha kira lama lah kan ? *sengal* . okay , ghah nak mintak izin nk guna perkataan "aku" okay untuk post kali ni . kenapa ? jawapan ghah sangat mudah dan pendek aja . sebab ghah nak sangat guna perkataan tu untuk post kali :D . haa , ini namanya vangang bin vongokk ni . wahahaha

AkuSayangBongokAku . haa , siapakah gerangan "bongok" itu ? hahaha , kesian kan ? parents dia bagi nama cantik-II kat dia , pandai-pandai jer aku tukar "bongok" haha . takpelah , dah aku suka panggil dia bongok nak buat ashanoe kan ? tapi kalau orang panggil aku bongok , aku marah .. hahaha . sengal kan ? takpe takpe . aku sengal pon dengan orang yang aku kenal jer . :D

haa , sweet dok ? sweet dok ? mestilah sweet kan ? hahaha . ni bukan sweet namanya ni sour . wahaha . sorry gambor ni tak cantik sikit . masa tu aku nak betulkan tudung tup tup photographer aku dah snap pic ni . so , begini lah jadinya . handsome dok dia ? handsome ? haha , no komen . kawan k kawan :*

Actually , "bongok" aku tu , nama penuh dia , MUHAMMAD AMINNUDIN IMRAN BIN MARZUKI tapi orang panggil dia Amin . tapi aku lebih suka panggil dia "bongok" . kenapa ? adalah . hahaha secret wonderpets lah yoo ;) . haha , aku suka kawan dengan si amin ni sebab dia sporting , satu kepala ngan aku tau . dia layan jer aku . haha , amin bongok :D . sedap jer kan aku cakap orang bongok , diri sendiri tak sedor dah capai tahap vangang . haha

Selain si senget a.k.a Tasnim , Amin pon kira macam bff aku jugakk lah. bab-bab hacked serah jer kat si amin ni . semua benda dia tahu . ade satu kali tu , dia pernah hacked facebook aku , makk aihhh hangin satu badan aku .sakit hati eden . nasib dia tak duduk serumah ngan aku , kalau tak , memang dah lama si amin ni kena karate dengan aku haha . amin ni , kira double okay lah , dia tak macam lelaki lain tau . lelaki lain ni suka romantik lah ape tahh . tapi dia lain . jiwa dia sama ngan jiwa aku tau . kitaorang jiwa rock tauu. haha , walaupun kitaorang rock tpi tak bermakna hati kitaorang keras kan ? hahaha , poyo jer aku kan ? 

Tahu tak , pernah satu kali , amin ajak aku main blackshot . memang lah aku minat main blackshot . opps correction , berminat nak main blackshot tapi tak yah lah ajak aku depan orang ramai . malu seyhh . semua orang lelaki tup tup aku sorang jer pompuan . silap-silap orang kata aku ni tomboy pulakk . uishhh , tak sanggup eden dengor kontroversi tuh . acececeh , bajet diri ni retis lah pulakk . aiyoyoyo
Perangai Amin yang paling annoying gila ialah , dia suka call ghah time aku nak tido . macam-macam soalan dia tanya . bila aku cakap "wey , aku nak tido dah ni , esok lah yer bye assalamualaikum" dia pun laju jawab "ehh ehh , nanti dulu , aku nak tanya satu lagi soalan" . lepas satu satu soalan dia tnya last skali aku off fon sebab kalau aku tak off selagi tu dia call . yang aku tak tahannya , masa dia call tu , dia akan nyanyi dulu . kalau suara sedap macam izzue takpe ni hampehh . haha . gila kau ghah mengata kawan sendiri . takpe takpe skali skala , dua kali dua kala , tiga kali tiga kala , empat kali , berkala-kala lah . aitoyaaa 

haaa , okeylah uollz . gedikk nak mampuih . gua chauu dulu yaww :* bye . assalamualaikum , tak jawab dosa , kalau jawab , sayang :*

-AkuSayangBongokAku-

                                                                                                             Lots Of  Love ,

' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

HANYA MANUSIA BIASA ◕‿◕

HI :) . Hidup kita ni tak selalunya indahkan ? Hidup kita ni macam roda , berputar . kadang-kadang kita diatas , kadang-kadang kita dibawah . Tak semua orang yang suka dengan perangai kita . Maybe ramai yang benci dan menyampah dengan perangai kita kan ?


Kata orang , ketawa itu tandanya kita happy . Bagi ghah , ghah ketawa hanya untuk menutup kesedihan ghah . Tasnim selalu tegur ghah , dia kata ghah selalu ketawa walaupun benda tu tak lawak . hurmmm entahlahh . Kadang-kadang kan , ghah rasa ghah ni perempuan malang . tapi bila ghah fikir-ii balik , ghah tahu ni dugaan daripada ALLAH S.W.T . Dia tak kan bagi kita dugaan kalau kita tak mampu untuk hadapinya kan ? :') . 

ISNIN 09.09.13. (3.50 petang)
Tarikh dan masa yang tak dapat ghah lupakan . Sampai mati , tarikh ini akan melekat di kepala ghah . :') .
09.09.13. hati ghah tetibe rase nak tanya someone pasal perangai ghah . Ghah text capital F *senior PRS* yang paling ghah rapat . ghah text dia , " F***** , Ghah nak tanya sikit boleh , secara jujurnya , perangai ghah ni macam mana ? " F reply , " perangai jhah ? okey , kalau orang cakap , please terima dengan hati terbuka k . jangan simpan perasaan dendam atau marah dekat sape-ii. boleh ? ". 
then , ghah rasa tak sedap hati , ghah reply " okey , insyaallah ghah terima dengan hati yang terbuka :') " then , dalam 5 or 6 minit , *one message received* . ghah memang , dup dap dup dap dup dap . ghah open message , then ." BISMILLAH.. fuhh ! haha..jhah okey jer . prangai mcm budak ckit2 .. kalut n pemalu .. yg ni pedih skit .. jhah mcm busy body skit .. bkn org kata .. orang lain yang kata . jhah  jgn la amik tahu sangat hal orang .. takkan semua benda jhah nak taw .. nk busy body ngan F***** takpe . haha.. renung2kanlah dan selamat beramal :) "
Ya ALLAH ! lepas baca tu , perasaan ghah bercampur baur . sedih , kecewa semua ada . Masa tu , ghah pandang tasnim . Tasnim tanya ghah , "kenapa wey ?"then , ghah bagi phone ghah dekat tasnim . Lepas tasnim baca, dia terus senyap and pandang ghah . Hanya tasnim yang faham ghah . dia jer tahu ape yang ghah rasa .

Lepas ghah dapat tahu sape yang cakap ghah busy body tu , ghah trus rasa down . ghah memang betul-ii tak sangka , orang yang paling ghah hormat , kata ghah macam tu . Ghah manusia biasa , banyak melakukan kesilapan . ghah tak perfect . ramai yang benci ghah . takpelah , manusia benci ghah takpe asalkan ALLAH tak benci ghah . ramai yang bagi ghah semangat , ecspecially bestie ghah , Tasnim . thanks dear , bagi semangat . sayang kamoo ketad-ii :* . Tasnim , sy pegang kata-ii awak , "Just Be yourself  faten , and don't pretend to be others" . awak selalu ckp mcm tu kt kite kan ? kite pgang kata-ii awak :* 

Selain mengadu kat tasnim , kat kakak ghah pon ghah mengadu . malam tu , 2 jam ghah OTP dengan k.chik . k.chik banyak bagi semangat kat ghah . dia banyak simpan rahsia ghah tau . kitaorang selalu gaduh . tpi sebenarnya , dgn bergaduhlah , kitaorang jadi rapat .


sayang korang ketad-ketad :* :* :*

Lepas kejadian tu , ramai yang cakap , ghah dahh berubah . betol ke ? entahlah . ghah berubah sebab ramai yang benci dengan perangai ghah yang dulu . so , ghah kena berubah . am i right ? berubah kepada PENDIAM , maybe ? :')


A FAKE SMILE CAN HIDE A MILLION TEARS :')

sometimes it's more easier to smile even you're hurting inside , than to explain to the world why you're sad . right ? :')                                                                                           

                                                                                                                       Sekian ,

' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Raya Dah Habis :'(


Hi Everyone ! *kenyit mata* . Pejam celik  pejam celik  pejam tak celik-celik , raya dah nak melabuhkan tirai  sobs sobs sobs . Raya tahun ni memang banyak kenangan pahit dan manis . Nak tahu tak ape yang pahit and ape yang manis ? haa , yang pahit itu derita dan yang manis itu bahagia . wahhh gitu :3 . hahaha . Okay , sebelum ghah story lebih lanjut , please sediakan bantal ke hape ke , mengikut keselesaan korang lah sebab entry kali ni , memang berjela-jela panjangnya . haha . Biasalah , raya kan mesti banyak story . ye dokk ? :3 . Okay okay stop melalut tak tentu pasal k ? hahaha :P

Actually , raya tahun ni tak semeriah tahun-tahun yang lepas . Raya pertama tu , dalam pukul 2.00 petang ,family ghah dapat berita buruk yang kakak ghah (k.chik) and family accident . Tapi alhamdulillah k.chik and family selamat . kereta jer lah yang terukk . hurmm , dugaan aidilfitri lah katakan :( . 

Haaa tudiaaa , Alhamdulillah kereta jewp yang teruk . Kak chik , Abg , Anak-anak sedara ghah semua selamat :') . 

Raya kedua tu , memang ramai sedara mara sebelah abah and umi datang raya kat rumah . Rumah ghah masa tu memang penuh lahh . Ghah ramai sepupu laki tauu , haa nak ngorat boleh lah . semuanya hensem-ii tau . tengok lah dulu cousin sape . wahahaha *bajet cun* . Masa semua org duk makan , Ghah ngan Buyul *cousin ghah yang paling GILA* , dukk "dating" uolls . haha , banyakk lah ghah punya dating . bukan dating k , just borak-ii kosong . Almaklumlah , dah lama kitaorang tak jumpa . :3 . 

Auuwww chaakkkkk ! haha . Ni gamborr pagi raya pertama . ghah tahu ghah shummil hahaha . poyo tak habis-ii ghah ni . kan kan kan ? :3

Cantikk tak umi ghah ? of course lah cantikk kan kan kan ? hikhikhikhik . ni pon pic time raya pertama . ghah just tukar shawl jer . mula-ii pakai shawl yg ade butterfly fly segala bagai tu , then tukar sebab shawl butterfly tu , kotor kena kuah sate *kuat makan* .hikhikhik

haaa , yang ni pulakk , raya kedua . simple right ? simple but nice . ye dokk ? :3

 Ni pulakk , raya ketiga . ehh , awat cheq termenung lagu tu ? burokk ?
hahaha memang :P .. actually . pic ni pic S.S *syokk sndiri*

haa , ni pic yang ghah paling suka . knp ? adalah secret wonderpets lah . haha
ni time malam raya ketiga . sape budakk shummil tu ? haa , tulah AMMAR satu-satunya ank buah ghah yg pnggil ghah "kakak" . wahh wahh ni chu sayang kt adikk ni :* . haha . cute ? of course lah kami cute . like aunt , like nephew lahh . hahaha

Ashanoew ? cantik tak ? tak cantikk ? ghah karate korang . hahaha . macamm lah teror sangat wahahaha . cakap pasal raya ni , duit raya mestilah ada kan ? hurmm , tahun ni amat menyadisskan . sobs sobs sobs . knp ? sebab tahun ni skit jer duit raya ghah dapat . almaklumlah dah form 2 . sobs sobs sobs . :'( . okayy okayy story pasal raya kt rumah dah habis so now, ghah nak story raya kat sekolah pulak . okay ?
MERDEKA RAYA SMKDMPR 1 2013

Whoahh ! Merdeka Raya ? sounds like interesting right ? yeahh ! .. Merdeka Raya tahun ni memang best ahh korang . lagi-lagi bila ghah and de geng raya dengan akak-ii , abang-ii , adik-ii PRS *pembimbing rakan sebaya* . memang bestt ahhh . semua sporting . terbaikk ahhh PRS (Y)

Haaa tudiaaa , ni baru Merdeka Raya uolls . haa , akak yang pakai songkok tu , nama dia Kak Yana . Kak Yana lah akak yg paling sporting dalam PRS tau . Single lagi . so , ada chance lah mana-ii laki yang nak ngorat kak yana . wahaha . kat tepi dia tu pulakk , yg pakai shawl wrna coklat tu , ieqah namanya . haa cantikkan dia ? dalam PRS , ieqah lah budakkk paling HOT tau . ramai jejaka-jejaka yang nak tackle dia . ieqah ni lembut orangnya , dia tak pernah berkasar dengan orang tauu . sebab tulah , dia gadis idaman jejaka-ii diluar sana . hikhikhik. 
Jejaka yg berbaju biru tu pulakk , syakir namanya . dia ni pendiam skit tau . kalah pompuan . haha.
haa , Gadis kat tepi syakir tu pulakk , Leenda namaya . cantikk kan ? haa , cantik-ii pon ,
garang orangnya tau . hati-ii kalau nak tackle dia , tak pasai-ii hampa semua kena flying kick dgn dia . hahaha . ehh , jap-ii . sape pulak gadis yg bershawl biru dan berbaju kurung pink itu ? cantikkan dia ? of course lah haha . Fathin Najihah a.k.a ghah cun namanya . hahaha bajet hg ni ghah oiii . wahaha . haaa , lagi sorang gadis tertinggal , tak lain tak bukan gadis lembut yang bertudung purple tu . cantik kan dia ? nak tackle dia ? nope , tak boleh sebab she already taken by Faiezlan a.k.a presiden PRS . sweet dorang ni . aumm  jealous ghah . ^^

wink wink ^^ sweet tak kitaorang ? sweet sangat *tangan ke bahu , mata ke atas* . haha
ahaa , cerr teka sape kat sebelah ghah tu ? hahaha . ni senior ghah lah . nama dia Razi . 
dia single lagi . so , ade chance lah korang nk ngorat dia . wahaha

haaa , yang ni pulak , bestie ghah . alololo shummil kan muka dia time nangis ni ?
actually , masa ghah snap gmbar dia hritu , dia duk nangis . nk tahu sebab ape ?
biasalh mulut manusia , kita tak boleh tutup kan ? adalah , sorang Hamba ALLAH ni , kutuk Tasnim . korang tahu "dia" cakap ape ? dia cakap baju Tasnim ni macam kain sarung . Sedap jer mulut dia cakap macam tu . cili kang baru tahu  . urghhh !

Alololo suwikknya koranggg . bagai pinang dibelah dua puluh . TASNIM <3 FIRDAUS .
aasosuwikkk ! btw , congrats korang . hope kekal sampai ke jinjang pelamin . ehhh , salah-ii hope kekal sampai ke syurga . Insyaallah . korang kena saling memahami tau . jangan dsebabkan hal kecik , korang gaduh tau . ingat tau pesan "ah long" ni . :D
amboii korang . pantang nampak camera kan ? haha . Haa , yang pakai shawl tu , Mimiey namanya tapi kitaorang selalu pnggil dia "nenek" sebab tiap-ii  hari kerja dia membebel aje . tapi dia cute tau :* . aumm . haa , yg sebelh tu pulakk , korang dh kenalkan ? nama dia Leenda . kitaorang pnggil dia "mummy" . haha . wahai nenek , mummy and adikk (tasnim) , "ah long " sayang kamooo semua ketad-ii , rapat-ii . kemah keming bak kata UAI . :*

Sibukkk jer orang belakangg ghah tu . pantang nampak camera dorang nihh :O

Bergamborr dengan budakk baru lepas nangis .sobs sobs sobs
LEENDA , TASNIM , TYRAH


alololo comeyy kan baby ni ? ni adik angkat ghah . nama dia AIMIEY . sedap kan nama tu ?
TO ADIK AIMIEY : kak chu rindu sangat-ii dekat adikk . kak chu rindu adik gelak , adik nangis , adik lompat . kak chu rindu nak peluk , nk cium , no cubit Aimiey .kak chu rindu adik setengah mati !! . Aimiey jangan lupa kak chu tau . kak chu takkan lupa adik sampa bila-ii . love you aimieyy :* . sobs sobs sobs . touching jer kan ? masa ni , Ghah , Tasnim , Leenda , Mimiey g rumahh member umi . tup tup jumpa Aimiey ni . cute kan dia ? of course lah . cute macam ghah kan kan kan ? :D


miss time ni sangat-ii :'(

Hurmm , so begitu lah "setori" nya . panjang kan ? actually tak panjang mana pon , gambar yang banyak . tu nampak macam panjang . so , raya pon dah habis kan ? bermulalah kehidupan ghah sebagai seorang budakk sekolah . "PBS victim" . sobs sobs sobs .. lagi 2 bulan Ghah nak final exam . wish me luck yauuu . :') . I will try my best . Ghah tak nak result ghah seteruk dulu . so , ghah kena struggle sampai ke titisan darah yang terakhir . wahhh gitu . yeahhh !!! caiyokkk najihah . *poyo jer* . hahahaha


Okayy nampak tak muka kepoyoaan ghah tu ? belajar lah kononya kan ? hahaha . seriously , gambor ni lawakk gila . actually , ghah tak sedia lagi nak snap pic masa tu . haishhh . haha

So , okeyy lah korang . ghah cauwwww dulu . babai .
                                                                                                                                Sekian ,



' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

AKU BUKAN ROBOT


Hi :) . Entry Ghah kali ni , agak panjang lah , entry kali ni memang tulus dari lubuk hati ni . acececech . so , kalau ada yang over ke hape ke , harap maaf k . :')

"AKU BUKAN ROBOT " apa makna persahabatan kalau TIAP-TIAP hari kite gaduh capital I ? awak selalu cakap yang saya dengan tasnim bukan kawan awak tapi SAHABAT awak tapi ape bukti yang kitaorang SAHABAT awak ? awak tikam kitaorang dari belakang . Selama ni kitaorang percayakan awak 100% awak tahu tak ? maybe kitaorang jewp anggap awak SAHABAT tapi awak langsung tak anggap kitaorang ni Sahabat awak . musuh awak maybe . takpelah saya faham :')

Saya ingat lagi masa awak mula-ii masuk sekolah DMPR1 . semua orang benci awak . dulu pon , "A" benci awakk . saya ingat lagi , masa tu awak text saya . awak tanya saya knp semua orang benci awak then saya jawab , maybe dorang tak boleh nak trima orang baru lagi . maybe lepas ni , dorang boleh trima awak . saya suruh awak sabar sebab orang yang banyak bersabar , akan dapat ganjarannya kan ? Awak ingat lagi tak , masa geng-ii saya gaduh besar ? kitaorang gaduh sebab saya ngan tasnim marah dekat dorang sebab dorang tak dapat terima awak lagi . masa tu , awakk nangis . awakk kata , awakk tak patot kawan ngan kitaorang sebab awakk penyebab kitaorang gadoh ngan geng kitaorang . then saya ngan tasnim pujuk awak . tasnim yang banyak bagi semangat kat awak . tapi knp awak tak hargai semua tu ?

Awak , awakk ingat tak lagi , awak pernah cuba nak hancurkan Persahabatan saya dengan tasnim ? awak hasut tasnim macam-ii . sampaikan tasnim benci sangat-ii dekat saya . masa tu , saya nangis sampai pitam . awak ingat takk ? masa saya nangis tu , mimiey ngan leenda jewp ade dgn saya sebab masa tu tasnim benci dengan saya disebabkan oleh HASUTAN awakk tu . lepastu , mimiey panggil Tasnim then Tasnim hentak meja kan ? hebat HASUTAN awakk Capital I sampaikan tasnim hentak meja . Malam tu , Tasnim text saya . Dia mintak maaf. masa tu , dia memang stress dengan hasutan awakk . macam-ii awakk mengata saya kan ? awak fitnah saya . Allahuakbar ! cantiknya perangai awakk Capital I . Malam tu jugakk , saya dengan tasnim berjanji yang kami takkan percaya cakap sape-ii pon . dah 5 tahun kami kawan . saya dah faham sangat dengan perangai tasnim , begitu jugak dengan tasnim . Alhamdulillah sampai sekarang , kami tak gaduh . gaduh manja tu , biasalah . :') . SAYA SAYANG TASNIM KETAD-II . jangan sesekali cuba nak pisahkan kami . dia kakak saya , dia abang saya , dialah adik saya :* . lobeyou tasnim :*

Saya bersyukur sangat sebab ALLAH dah beri petunjuk dekat saya . Hari rabu last week , saya terjumpa mesej awak dengan "L". mula-ii tu , saya ingat , malas lh nak baca tapi hati saya berat sangat nak bukak and baca mesej awakk dengan "L" . Saya bukak mcg tu , Allahuakbar ! sampai hati awak dengan "L" buat kitaorang mcm ni kan ? macam-ii dalam mcg tu , awak berdua mengumpat psal kami berempat . awak tuduh macam-ii dalam mcg tu , tapi saya tak sempat nak baca semua sbb masa tu , saya tengah panas sangat-iii . Lepastu , saya bagi phone "L" dekat mimiey suruh dia baca , tk sempat mimiey nak baca , "L" dh rampas phone tu . Thanks to my dearest haters buat saya macam ni :') saya hargainya sangat-ii

Dear Haters , sekarang ni awakk dah happy dengan life awak kan ? awakk dah happy ngan geng baru awakk . awakk dah happy dengan "dunia" awakk . awakk happy kan buat kitaorang macam ni ? buat kitaorang macam ROBOT yang takde perasaan . kan ? saya memang betol-ii tak sangka sorang kawan yang selama ni saya percaya , tindas saya dari belakang . saya tak kesah awakk nak benci saya . tapi tolong jangan benci SAHABAT-SAHABAT saya ecspecially Tasnim . Dia banyak tolong awakk . dia banyak support awak time semua orang benci awakk . 

Dear Capital I , Saya harap sangat awakk dapat baca semua ni . awakk , even saya dah maafkan awak tapi maybe kite takkan serapat dulu lagi :') . saya dah cuba pujukk hati saya . tapi saya tak boleh . tak boleh nak lupakan ape yang awak buat dekat saya dan tasnim :') . saya harap awakk faham :') . dear , kalau saya ada buat salah and awak tak suka dengan perangai saya ni , please k tgur . jangan tgur dalam fb . main post post dalam fb . please face to face dengan saya k . Awak , awak , awak , SAYA BUKAN ROBOT !!! *saya bukan bahan mainan awak :')*




Bye , Assalamualaikum :) 
                                                                                                             SEKIAN,                                                                             




' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

PEMBIMBING RAKAN SEBAYA ( ℙ ℛ Š )

Hi Bloggers ! *lambai tangan* . Korang sihat ? tak sihat ? demam ? selsema ? sakit hati ? haa , p makan ubat cepat-cepat k . Sesungguhnya mencegah itu lebih baik daripada merawat . ye dakk ? wahahaha

Okay-II stop merapu k . Ghah straight to the point ek . Haa , korang tahu dakk PRS tu ape ? mesti semua dah tahu kan ? yang tak tahu tu , sokayy takpe , ni ghah nak gtau lah ni . PRS tu , PEMBIMBING RAKAN SEBAYA . Semua tahu kan , Pembimbing Rakan Sebaya tu ape ? tak tahu jugak ? search kat google .  okayy ?

Haa , actually ghah baru jer balik dari kem PRS di PUTERA VALLEY . Penat ? memang teramat lah penat , satu badan sakit tapi BEST . sangat-sangat BEST
Kat sana , ghah dapat banyak pengalaman yang sememangnya tak pernah ghah sangka *wahh ayat macam budakk nerd*
walaupun banyak  kenangan pahit kat sana . Oppss , pengalaman pahit ? yup pengalaman pahit masa ghah lemas . memang malu tahap dewa lah masa lemas tuh . yalah pakai jaket keselamatan pon still boleh lemas . Nasib baik ada abang trainer kat sana tolong selamatkan . handsome kot abang tu *gedik* hahaha . Okay , kat sini ghah nk buat satu pengakuan . Ghah sebenarnya dari kecikk lagi takut dengan air . kenapa ? sebab dah 3 kali ghah lemas . 2 kali dengan kakak , and sekali lagi dengan pakcik and sepupu ghah . ada sorang sepupu ghah (abang helmi) meninggal sebab lemas . haaa , start dari haritu , ghah memang sangat sangat sangat sangat fobia dengan air .

Seriously , ghah rindu GILA kat kem tu , rindu kump 6 , rindu kak farah , rindu kak pqah , rindu kak mimi , rindu yumni , rindu leenda , rindu farooq , rindu ayie , rindu zaidee , rindu mama , rindu kedua2 umi , rindu abah man , rindu kakak-ii senior , abang-ii senior , adik-ii , kawan-ii . Ya Allah ! rindu gila kat dorang semua . Rindu setengah mati uollss

Banyak kenangan manis and pahit kat kem tu . Benda yang paling ghah tak boleh lupa ialah kitaorang terpaksa "mandi lumpur" best woo masa tu . Masa buat aktiviti ape tahh , ghah tiokk a.k.a nangis sebab terlalu takot and takde keyakinan diri . last-last buat jugakk . sebab group ghah bagi semangat and ghah terpaksa buat jugakk sebab kalau tak buat nanti tak dapat checkpoint so terpaksa kuatkan semangat :D . yeahhh ! caiyokk najihah

Malam Kebudayaan tu paling best . kitaorang kena berlakon + nyanyi uolls . haa , kau hado ? tado kan ? hahaha . malam tu rasa sebakk lah jugakk . almaklumlah malam last dk sana . ye dokk ? haaa , lupa gtau korang yang  kump 6 dapat gelaran " KUMPULAN PALING COOL " uolls . hahaha . paling cool lah sangat . werkkk *muntah pelangi*.

Semua ahli PRS : Ghah nk mntak maaf banyak-II kalau ada salah silap . biasalah manusia tak lari drp melakukan kesilapan  ye dakk ? kalau ghah ada  buat salah ke hape ke , tolong tgor k . Ghah nmpak jer pendiam . tpi insyaallah lama-ii , ghah akn jdi lebih sporting  insyaallah . Ghah  perlukan bimbingan akak-ii senior , abang-ii senior , adik-ii , kawan-ii . Ghah bnyak kekurangan . Ghah tk perfect . Ghah sayang korang sampai mati :* 

Maceh banyak-banyak dekat kump 6 sebab banyak bagi semangat kat ghah . To kak farah , kak pqah , kak mimiey , leenda , yumni , ayie , farooq , zaidee : Ghah nk mntak maaf dari hujung rambut smpai hujung kaki kalau ada salah silap . Ghah nk mntk maaf jgk sebab perangai ghah yg trlampau "ngada-ngada" nieh and mintak maaf jugak sebab ghah banyak tk join aktiviti dalam air tu and maceh banyak-ii sebab sabar dgn prangai ghah yg suka " jerikk " tu . seriouslu , ghah rindu korang sangat-sangat . Ghah rsa bersalah sangat sangat sangat sebab kump kita kalohh :'( . Ghah mntk maaf buat kali terakhir . maafkan ghah k . *merayu ni*




Sayang korang ketad-ii , kemah keming :* . Rindu setengah mati :'( *hope korang x lupakan ghah* touchingg jehh . haha




PEMBIMBING RAKAN SEBAYA
MENAWAR KHIDMAT BAKTI
MENJANA KEGEMILANGAN
WAWASAN NEGARA

KAMI BERDIRI MEGAH
DENGAN TEKAD DAN HARAPAN
MEMBANTU DAN MEMBIMBING
PENUH KASIH MESRA

PRS PEMANGKIN
MASYARAKAT PENYAYANG
BERILMU BERAMAL
BENTUK JATI DIRI

AMANAH DIBERI
JANJI DITEPATI
AMALAN MULIA JADIKAN PANDUAN

PEMBIMBING RAKAN SEBAYA
SIAP SEDIA BERJASA
MEMBANTU DAN MEMBINA
HIDUP YANG BERMAKNA



okayy korang , bubye . sayang PRS ketad-ii sampai mati :* :* :* .
Assalamualaikum :*



' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

RAYA DATANG LAGII !!!

ASSALAMUALAIKUM :)
hi hi hi ! 

Alhamdulillah exam dh habis . yeahhhh ! :D . tapii ..... result ? ohhnoo !!! guess what ? result sains ghah terukk . YA ALLAH ! ghah tak pernah dapat result seteruk tu . berapa ? rahsia lah korang uitt . malu tauu dokk nak gtau result ghah . hurmm . tapi takpe . maybe ALLAH nak uji ghah . ye dakk ? kita kena redha jer . :) . sedih ? memanglah sedihh tapi , nak buat macam mana , benda dah jadi . tauu dokk ? masa hari dapat result tuh , ghah nangis sampai malam . lepastu , pergi skola , kawan-II tanya , wehh , bakpo mata lebam , muka pucat ? " . *bakpo=kenapa* hikhikhik . malu k malu menangis mcm budak-II . hahaha


Haa , Okay-okayy . stop cakap pasal exam. nak raya nieh . kena ada mood raya tau . 

"menjelang hari raya berakhirnya puasa" .tudiaa aihh , ashanoe suara ghah ? A.W.E.S.O.M.E. kan kan kan ? tak payah cakap . ghah dah tahu *poyo*
okayy , so ashanoe persiapan korang ? baju raya dah beli ? haa , mesti LIPLAP LAPLIP kan ? baju raya ghah simple dimple apple jerr . warna pink + biru . aummmm . warna PEBEREKK tu 
haha . raya tahun ni tak meriah sangat . sobs sobs sobs :'( . tapi takpe , semangat nak raya tetap ada niehh . macam-macam dah ada dalam kepala ghah nih . macam-macam nak buat malam raya nanti . main mercun *macam berani sangat* , main bunga api nak nak bunga api yang warna warni tu kan . YA ALLAH ! memang bestt ahhhh . haha . nak join ? berehh . main sini lh nohhh


Teringat pulokk masa raya tahun lepas . memang meriahhlah . walaupun family ghah tak ramai , tapi still meriah dengan orang-II kampung , budak-II .memang meriahlah . yeahhh ! . nak thu dokk , ape jadi masa raya tahun lepas ? haa , sat nohh . nak story lani . sabaq sat blh dakk ? haha



PENGALAMAN RAYA 2012



Situasi 1

Budak-Budak : Assalamualaikum *serentak*
Ghah : Wasalam . masuklah .
Budak-Budak : ehh , jap-jap . kak , ado dokk duit rayo ?
Ghah : amboihh . duit rayo hbis dh . tuh lah mari lewat sangat . pagi hari hbis dh duit rayo
Budak-Budak: ala , biarr r kak . tak jadi lah . bye . selamat hari raya. Assalamualaikum
Ghah : *dalam hati* pade muko . sapo suruh tanyo gitu sangat . kahkahkahkah *gelakjahat*

Situasi 2 (bersama anak-anak buah)

Huda : chu , chu jom amik gambar
Ghah : haaa , okay2 . cepat2
Damia , Aniq : nak nak . amikk gmbar ngan chu
Huda : huda amikk ehh chu
Ghah : haa , yerlah2 cepat lah . nak posing nieh
Huda : okayy , one , two , three . *clickkk*









* sorry pic tak berapa nak shantekk . huda yang snap . takpe-takpe . dia sama dengan ghah . suka snap pic .hehe . almaklumlah like aunt like niece lah katakan * hikhikhik


Fiwwwiitt ! haaa . ashanoe ? comeyy takk kami ? *kami tahu kami shummil* hahaha .

ermm , pejam celik  pejam celik , pejam tak celik-celik , Ramadhan semakin meninggalkan kita dan Raya semakin dekat dengan kita . Ya Allah ! sekejap jer kita puasa kan ? tiada bulan seindah bulan RAMADHAN :) so korang , sempena hari raya ni , ghah nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN . ghah nak memohon maaf kalau ada salah silap , terumpat ke ape ke , kalau ada tersalah cakap harap dimaafkan .  maklumlah , manusia kan tak lepas dari membuat kesalahan :)
haaa , jemput datang rumah ghah yer . nanti ghah bagi duit raya rm2.00 . haha . pintu rumah ghah sentiasa terbuka untuk korang . acececehhh . ehh , ghah ada something nk tunjuk kat korang ? nak tahu ape ? jap tauu




haaa ! shummil dokk ? shummil dokk ? awass sape cakap tak shummill . hahaha . thanks to my beloved sister KAK AISYA sebab sudi edit banner raya nieh . comell kan kan kan ? hikhikhik . ehh , jum kita nyanyi sama-sama nak takk ? okeyy , one two three !
" berlalulah sudah Ramadhan sebulan berpuasa , tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira "
ehh tak boleh-bolehh . tukar lagu ekkk . lagu ape ekkk ? aahaaa !
" selamat berhari raya ucapanku untuk semua , kita mengeratkan semula hubungan saudara yang terpisah "

 ehhh , dah-dah stop-II . haishh knplah suara ghah malam ni tak berapa nak sedap *bajet* .
hahaha . so , okayylah korang . SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN . bye .

ASSALAMUALAIKUM:)
                        
                                                                                                               Sekian ,













' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

"Kullu nafsin za iqatul maut" ( SETIAP YANG BERNAFAS PASTI AKAN MATI )

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

" setiap insan pasti merasa saat
 perpisahan terakhir "
dunia ni hanyalah tempat persinggahan
kita sebelum ke AKHIRAT
kita semua akan MATI
tapi , bila , bagaimana , semua tu kita tak tahu
sekarang kita semakin lalai dengan dunia
sampaikan kita lupa , MATI semakin dekat dengan kita 
betoi dak ?
macam ghah , ghah tahu MATI tu semakan dekat
tapi , ghah still nak enjoy dengan hiburan dunia
AL-QURAN , SOLAT semakin dilupakan
ghah baca al-quran pon bila ghah rasa susah jer , 
bila ghah ada masalah , ghah bca lh al-quran ni
tapi ..
bila senang , humppppp
SOLAT ? memang ghah solat cukup ,
tapi , bila dekat nk hbis waktu , 
baru ghah nak solat
erm erm , lagu ni kaa nk masuk syurga ?
ASTAGHFIRULLAHALAZIM
Sekarang , ghah betol-II nak berubah
sampai bila ghah nk hidup macam ni ?
seriously , ghah tak tenang hidup macam ni
Alhamdulillah , masih ada masa untuk berubah
doakan ghah okeyy ? :')

Bismillah hir rah man nir  rahim.


Mahasuci Tuhan yang Engkau bersifat  dengan Baqa' dan Qidam, Tuhan yang berkuasa mematikan sekalian yang bernyawa,  Mahasuci Tuhan yang menjadikan mati dan hidup untuk menguji siapa yang baik dan  siapa yang kecewa. Mahasuci Tuhan yang menjadikan lubang kubur sebesar-besar  pengajaran untuk menjadi iktibar kepada orang yang lalai, dan sebesar-besar  amaran kepada orang yang masih hidup.

Ingatlah! Bahawa  sekalian mahluk Allah akan jahanam dan binasa,melainkan zat Allah Taala. Ialah  Tuhan yang Mahabesar kuasa menghukum, manakala kita sekalian akan kembali  menghadap hadirat Allah Taala.

Wahai (FATHIN NAJIHAH) Bin (SUBARNI), wahai (FATHIN NAJIHAH)  Bin (SUBARNI),wahai (FATHIN NAJIHAH)  Bin (SUBARNI), hendaklah kamu  ingat akan janji-janji Allah yang mana kamu ada bawa bersama-sama dari dunia  ini.

Sekarang kamu telah menuju masuk ke  negeri Akhirat.

Kamu telah mengaku bahawa tiada  Tuhan yang disembah dengan sebenar-benarnya melainkan Allah, dan bahawasanya  Nabi Muhammad itu Pesuruh Allah.

Ingatlah wahai (FATHIN NAJIHAH)  Bin (SUBARNI), apabila datang  kepada kamu 2 orang malaikat yang serupa dengan kamu iaitu Mungkar dan Nakir,  maka janganlah  berasa gentar dan takut, janganlah kamu berdukacita dan  risau serta janganlah kamu susah-hati dan terkejut.

Ketahuilah  wahai (FATHIN NAJIHAH)  Bin  (SUBARNI), bahawasanya  Mungkar dan Nakir itu hamba Allah Taala, sebagaimana kamu juga hamba Allah  Taala.

Apabila mereka menyuruh kamu duduk,  mereka juga akan menyoal kamu. Mereka berkata:
Siapakah Tuhan  kamu?
Siapakah Nabi  kamu?
Apakah agama  kamu?
Apakah kiblat  kamu?
Siapakah saudara  kamu?
Apakah pegangan iktikad  kamu?
Dan apakah kalimah yang kamu bawa  bersama-sama kamu?

Di masa itu hendaklah kamu menjawab  soalan-soalan mereka dengan cermat dan sehabis-habis terang, tepat dan betul.  Janganlah berasa gementar, janganlah cuak dan janganlah bergopoh-gapah, biarlah  tenang dan berhati-hati.
Hendaklah kamu jawab  begini:

Allah Taala  Tuhanku,
Muhammad  nabiku,
Islam  agamaku,
kitab suci Al-Quran  ikutanku,
Baitullah itu qiblatku, malahan  solah lima waktu, puasa di bulan Ramadhan,mengeluark an zakat dan mengerjakan  haji diwajibkan ke atas aku.Semua orang Islam dan orang yang beriman adalah  saudara aku, bahkan dari masa hidup hingga aku mati aku mengucap: "La ila ha  illallah Muhammaddur rasulullah".

Wahai (FATHIN NAJIHAH)  Bin (SUBARNI) tetapkanlah hatimu,  inilah dia suatu dugaan yang paling besar. Ingatlah bahawa kamu sekarang sedang  tinggal didalam alam Barzakh, sehingga sampai satu masa kelak, kamu akan  dibangunkan semua untuk berkumpul di Padang Mahsyar.

Insaflah  wahai (FATHIN NAJIHAH)  Bin  (SUBARNI), bahawasanya  mati ini adalah benar, soalan malaikat Mungkar dan Nakir di dalam kubur ini  adalah benar,bangun dari kubur kemudian kita dihidupkan semula adalah  benar,berkumpul dan berhimpun di Padang Mahsyar adalah benar, dihisab dan dikira  segala amalan kamu adalah benar, minum di kolam air nabi adalah benar, ada  syurga dan neraka adalah benar.

Bahawasanya hari Kiamat  tetap akan adanya, begitu juga Tuhan yang maha berkuasa akan membangkitkan  semula orang-orang yang di dalam kubur.

Di akhirnya kami  ucapkan selamat berpisah dan selamat tinggal kamu disisi Allah  Taala.

Semoga Tuhan akan memberi sejahtera  kepada kamu. Tuhan jua yang menetapkan hati kamu. Kami sekalian berdoa mudah  mudahan Allah Taala menjinakkan hati kamu yang liar, dan Allah menaruh belas  kasihan kepada kamu yang berdagang seorang diri di dalam kubur ini.Mudah-mudahan  Tuhan akan memberi keampunan dan memaafkan kesalahan kamu serta menerima segala  amal kebajikan kamu.

Ya Allah Ya Tuhan, kami merayu dan  bermohon kepada Mu supaya tidak disiksa mayat ini dengan kemegahan penghulu kami  Muhammad SAW.

Subhana rabbika rabbil izati amma ya  sifun wassallamu alalmursalinwalham dulillahi rabbil  alamin.

seriously , ghah tak boleh dengar bacaan talqin nie
rasa sebakk sangat-sangat
mungkin esok , mungkin lusa
bila-bila masa saje
ALLAH boleh ambikk nyawa kita
dengan macam-macam cara
kita jer tak tahu
semoga kita semua mati dalam keadaan baik-baikk
AMINN !!


                                                                                                             SEKIAN ,




' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '