Selamat Tinggal Tahun 2012

assalamualaikum :)

yuhuuuu .. korang sihat ? hope , korang sihat skmo deh .. hehe .. tetibe jewp kluar dialek klate .. haha . haaa ! pejam celik pejam celik , pejam x celik , thun 2012 dh nk melabuhkan tirai .. hurmmmm .. thn 2012 adalh thun yg x boleh jihah lupakan sbb bnyk sngt peristiwa-peristiwa  yg x dpt jihah lupakan .. hurmmm .. tp , bnyk peristiwa sdih drp gembira .. hurmmm .. ada 3 peristiwa yg x  dpt jihah lupuskan dri minda jihah .. hurmmm .. nk thu ? nmpk sngt korang x sbr . * mcm lh ko tu bnyk sangat followers * .. haha .. okay okay .. jihah nk story morry lh kt korang nihhh .. korang bca jewp .. kalau x faham , ala buat2 faham jerk lh yer .. pnt jihah taip nim .. haha

                                                                     first :

haaa !! korang thu x mksd di sebalik gmbr tu ? aaaaa .. meyhh sini , jihah nk terangkan  .. tp , mksdnya amat memeritkan bg jihah .. hurmmm .. ektuali , jihah CLASH dgn ex jihah .. yerr ,, mmg jihah akui yg jihah mntx putus .. sbb jihah dh mmg x thn dgn sikap dy yg suka tduh jihah yg bkn2 .. dy tduh jihah nim curang ngan dy .. jihah berani bersumpah yg jihah x curang pon .. hurmmm .. hbungan kami brtahn 2 bulan jewp .. tp , tak pe , jihah ttp bersyukur sbb dy sudi hadir dlm hdup jihah walupun dlm wktu yg bgitu singkat .. sedih tu mmg lh sedih  tp , nk buat mcm mn kan ?

To my ex : sy mntx maaf sbb sy x blh jdi yg trbaik utk awk .. sy ingt lagi msa kita mula2 kapel .. awq jnji dgn sy , yg awk tk nk tduh yg bkn2 psal sy sblum dpt bukti yg kkuh .. tp mn jnji awk tu ? mn ? hurmmmm .. sy mntx ptus ngan awq pon sbb sy dh mmg x thn sngt dgn prangai awk yg ska tduh2 n ska mrajuk .. time sy badmood pon , awk nak majok .. awk x fham sy .. papepon , sy nk mntx maaf dari hjung rmbut smp hjung kaki sbb x blh nk setia ngan awk n sy hrp awk blh jumpa ngan gadis yg lebih baek dan cntik drp sy .. sy hrp awk akn lbih bhagia dgn dy .. :)


                                                                      second :

Izzati T-ara

ermmm .. cerr korang teka tu sapew ? haaa  tu lh kaq angkat jihah .. cntik kan ? mcm adeq angkt dy * tgn ke bhu , mata ke ats * hehe .. aaa .. korang jgn nk gatai nk ngorat dy plak .. she is already taken by someone else .. cehh .. speaking london lak minah nihhh .. haha .. okeyy okeyy .. mesti korang x sbr nk thu kan ? hurmmm ektuali , dy lh org yg tlh mnyerikan hdup jihah tatkala jihah dilanda kesedihan .. dy lh yg bg smangt kt jihah bila jihah ada mslh .. dy lh jg yg slalu beri tunjuk ajr kt jihah .. tp .... tu sementara jewp .. selepas beberapa bulan kitaorang knl , ada sedikit salah faham antara kitaorang .. jihah thu , dy trasa hati ngan jihah .. jihah thu , dy mrhkan jihah , jihah thu , dy x blh trima semua nim .. yerr .. nim mmg angkara jihah .. jihah mmg x blh maafkn diri jihah .. tp , alhamdulillah  skarang ni , dy dh blh maafkn jihah dan kitaorang mesra mcm dulu .. alhamdulillah

To kaq izzati : kaq , adq btol-btol rsa brslh ats semua yg trjadi ,, adq mntx maaf dri hjung rmbut smp hjung kaki .. adq thu , nim semua slh adq .. semua org x perfect .. semua org prnh melakukan ksilapan .. adq hrp , kaq sudi maafkn adq .. kaq lh yg buat hdup adeq jdi ceria .. kaq slalu buat lawak .. bg smngt kt adq .. TERIMA KASIH KAQ !!


                                                                        third :

haaa !! yg last skali , x dew gambor .. hehe .. hurmmm .. peristiwa terakhir yg x blh jihah lupakan ialah msa umi kna sihir dgn seorang makhluk ALLAH yg mengakui dirinya sbg " ustaz " .. maaf jihah x blh nk sbut nma ,, hope korang faham lh ek .. ermmm ,, msa umi kna sihir tu , umi mmg brubh 100% .. dy slalu mrh-marah jihah .. jihah pon tk thu knp dy nk mrh .. jihah buat ni slh , buat tu slh .. haihhh .. tp , jihah sbr jewp .. smp satu malam tu , umi jihah tengking kakak jihah .. msa tu , kakak jihah dlm pantang .. hurmmm .. malam tu , satu family nangis sbb x sangka umi sanggup tengking ank-ank dy .. walhal sbelum nim , umi x prnh pon tengking , dy tgur scara  baik .. malam tu jgk , kami adq bradiq bersepakat nk bwk umi g berubat .. tp , umi x nk .. lps 2 , abg ipar jihah pergi kat Darussyifa`* x tau ejaan *  ... ustaz dkt Darussyifa` tu ckp , umi kna sihir .. tp , alhamdulillah .. skarang nih , umi dh kembali sperti biasa .. alhamdulillah ..mungkin ni satu dugaan buat kami sekeluarga ..

hurmmmm .. dh pnjng lebar jihah taip nihh ... pnat nihh .. haha .. tp , sbelum tu , jihah hrp , thun dpn akn jdi lbih baek drp thun nim .. aminn !! .. okeyy lh .. jihah dh pnt nih .. prot pon dh mula mnyayi ni , so , kitew cau dlu yerrr .. bubye .. haaa .. lupa kalau korang x faham , apa yg jihah tulis ,ala buat2 faham jer lh ek .. okayy .. syg korang ketad2 .. bubye


' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

kau pergi jua



assalamualaikum :)
hurmmm .. kalau korang tgk gmbar tu ,

of course korang knl kan ?
sape lh x knl arwah kak YASMIN J HUNWICK atau nma sebenarnya , YASMIN JOHAN EUSOFFE
btw , jihah bru jer thu psal nim
jihah mmg slalu ketinggalan zaman
semua org ckp mcm tu , smpkn umi pon ckp mcm2 .. uwaaaa

even jihah nim ketinggalan zaman ,
at least , jihah thu jgk psal nimm kn ?
haihh .. jihah dpt thu nim pon drp member
hurmmm .. lps member gtau psal nim kt jihah ,
jihah trus bkk blog arwah 
Subhanallah !! arwah sngguh cntik dan baik orangnya
arwah slalu ttup auratnya
and yg pling sadisnya , arwah mrupakan ank sulung drp 4 adq bradik tau.. arwah pndai bermain piano 

and dpt grade 4 dlm ujian.. perghhh .. hebat
hurmmm ,,
arwah meninggal pd 3 hb june 2012,
pd pkul 11.50 mlm ..
arwah mninggal krn trlibat dlm kmalngan
yg mrgut nyawanya dn 2 org lgi kwnnya
* mcm pembaca berita lak *
arwah seorang yg periang ,baik hati , sopan sntun , bijak n bnyk lgi lh
kalau nk senarai sume , pg esk pon blum tntu hbis lgi..huhu
ermmm ..arwah sngt disenangi oleh guru2 ,rakan2 dan jgk semua org ..hurmm ektuali , jihah x knl pon arwah..
rasa mnyesal tu mmg ada sbb x sempat nk knl dgn arwh
ermmmm ,, bila bca blog arwah , jihah dpt rasa yg arwah nim baek hati n suka buat lwak..
tiap kali jihah bca blog arwah , mesti snyum sorang2 ..
mmg arwah ni seorng yg periang ..
hurmmm .. jum kite same2 tgk gmbar arwah sblum arwah pergi


haa !! cntik kan ? arwah nim , kacukan melayu - inggeris tau ?

arwah sungguh menawan

bila tgk gambar2 arwah ,mesti rasa cam nak jer jmpa ngan dy..
nk sembang-sembang ngn dy ,
nk gelak2 ngan dy ,
nk cubit2 pipi dy yg tmbam tuh * x de kna mngena pon *
and mcm2 lgilh
hurmmmm .. tp , dy beruntung sbb sbelum dy mninggal , dy dh dpt petanda2nya ..
sesungguhya , kematian arwah tlh membuka mata sluruh rkyt malaysia
arwah sngt2 beruntung
smg arwah ditempatkn di tempt org2 yg beriman
aminnn !!!



hurmmm ,, tiap2 hari jihah berdoa spya , jihah dpt jmpa ngan kak yasmin suatu hri nnti
jihah nk sngt borak2 ngan dy , peluk dy 

hurmmmm ..
smp cni jewp lh .. bubye
ALFATIHAH buat arwah kak yasmin dan 2 org lgi rakannya
...


' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

COUPLE

Assalamualaikum :)

semua org ada bf /gf kn ? bkn semua lh .. sesetengah lh .. tp , jihah ? hurmm .. x pe lh .. bak kata umi , kapel lepas kawin lagi best .. ha3 .. untuk pengrtahuan korang , umi n abah jihah , kapel selepas dorang kawin tau .. abah n umi jumpa msa malam akad nikah .. sebelum ni , dorang x pernah ketemu ek .. ha3 ..















nak mcm ni :( [gedik]



double arghhhh . so sweet .. [ gedik x blh dipisahkn]

okeyylh korangg .. jihah mls nk merapu sngt .. ha3 ... bubye

' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

OH MY ENGLISH !!

assalamualaium :)
selamat petang korang .. haihh .. pejam celik , pejam celik , pejam tak celik -celik , dah nak bukak skolah dah .. perghhh .. tak puas lagi r cuti nihh .. lagipun , jihah tak sanggup lagi kena marah dgn teacher sbb tergagap-gagap nak jwab soalan lisan .. uwaaaaaa .. smpkan teacher dh kluarkn ayt mcm nih " awak nih asyik tergagap-gagap .. sy takut awq sorang jewp yg tak lulus ujian lisan " .. masa teacher ckp cenggitu , jihah rasa cam nak nangis .. jihah pon tak tahu nak buat mcm mana lagi .. sbb setiap kali jihah jwb soalan lisan , mesti tergagap-gagap .. jihah pon tak tahu knp .. lidah  nih , terkelu utk berkata2 .. haihhh .. setiap kali masa BI , jihah mesti rasa cam nak ponteng jewp kelas . tp , setiap kali nk ponteng , mesti muka umi and abah muncul .. sbb tu jihah batalkan niat untuk ponteng kelas . hee .. bgus kn jihah ? bajet  jewp lbih..hahahaha .. [gelak besar]
haihhh .. jihah mengaku yang jihah nim , tak pandai sngt BI nihh .. hurmmmm ... tp , jihah nk sngt2 bljar .. tp , ada ke org nk ajr ? hurmmmmm .. sedey kitew .. kitew nk bljr jewp bknnya nk ape pon .. tp , nsib baik lh , tasnim a.k.a bff kitew , nk ajr kitew . dia pndai tau speaking london nih ..itew x same mcm dia .. eh2 , tkar bhasa lak .. gedik kan ? ha3 ... kitew mmg gedik pon .. tp x kesah lah .. gedik ke tak .. yg pnting , jihah blh  pndai speaking mcm tasnim .. hurmmmm .. okeyylh .. jihah dh pnat nihh .. biarlh pendek jewp pon jihah taip .. ha3 .. okeyy 



bubye :)

' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Allah lebih sayangkan ABAH

assalamualaikum:)

haihh .. tajuk tu , mcam sedih jewp kan ? tp , biasa jewp .. ermmm .. ektuali , setiap kali orang lain ckp psal ayah dorang , jihah seriously  rasa sedih sngt2 .. tapi , takkanlh jihah nk tunjuk kat dorang jihah sedih kan ? ermmm ... walaupun dh 12 tahun abah mninggal , tapi wajah abah , tetap jihah ingat .. ada ramai yg tnya jihah pasal abah .. soalan yg biasa dorang tnya
abah awk sakit ape ? bila abah awk mninggal ? x sdih ke ? ermm ,, abah jihah sakit jantung , kencing manis .. mcam2 lh .. hurmmm .. walaupun jihah x ingat , tp umi jihah selalu citer pasal abah .. umi cakap, abah baik tapi garang ..abah selalu bntu orang kampung .. ermm .. sbb tu orang kampung suka kat abah and lantik abah jadi ketua kampung tapi abah tolak .. hehe.. abah malas .. 

hurmmm .. yang lagi sedihnya , abah meninggal selepas 2 minggu nenek mninggal ... umi lah orang yang pling sdih masa tuh .. haihhh .. sian umi .. abah meninggal masa malam nuzul quran .. mulia tarikh tuhh kan ? semoga abah dtempatkan di tempat orng2 yg beriman ... aminn !!

ermmmm .. selepas abah meninggal , macam2 terjadi  kat family jihah .. yer lh family jihah miskin .. ada lah beberapa orang kmpung perlekehkan family jihah .. masa tu , umi hampir jadi gila ... tapi nasib baik lah ada orang kampung yg bersimpati dgn family jihah .. diorang bgi semangat kat umi and alhamdulillah skarang nih , umi dh boleh tempuhi semua dan hidup family jihah dah mula senang ..alhamdulillah !! ..

 Tapi,  sejak dua menjak , tiga menjak nih , umi selalu ckp pasal abah and mati .. masa kakak jihah balik minggu lepas , umi ada pesan dkat kakak .. umi srh dia jga jihah kalau2 umi mati cepat .. ya allah !! masa tu , jihah rasa mcm nak nangis and nak peluk umi ... tapi , jihah kena tahan .. jihah kena senyum walaupun dalam hati nim sebak .. tiap2 malam jihah fikirkan bnda nih . jihah hnya mmpu berdoa agar umi dipanjangkan umur .. aminn !!! ... ermmm .. korang nk tgk tak abah jihah ? hurmmm .. jihah ada simpan gmbar dia

haaa !! tu lh abah jihah .. jihah simpan tau gmbar dia .. hensem kan dia ? hehe .. mestilh hensem .. tgk lh abah sape .. ermmm ... k lh korang .. jihah cau dulu .. ngantuk  dah nim .. bubye .. luv u all
' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Istanbul Aku Datang !!

assalamualaikum:)

wit wit .. dah bngun ke belum ? almaklumlah hujan .. best lah tido .. jihah pon baru bangun .. hee^_* .. semalam syok sangat chatting ngan kaq ika smp lupa nk tido .. aceceh .. hehe . tengs to kaq ika sbb sudi layan jihah yang gila-gila nim .. hehe ..

haaa !! kan dah start merapu tuh .. okeyy kita balik pda topic asal .. ermm.. citer tuh memang femes lah kan .. jihah pon dh tengok .. bukan sekali , bukan 2 .. tp 4 kali .. haihh .. memang x puas lh tgk sekali citer tuh .. so sweet .. arghh [ kegedikan sdh bermula ] .. hehe .. part yg pling jihah suka , masa Dian nk blk Malaysia dgn Azad .. lps tu , Haris datang n bla bla bla .. pnat lh nk citer smp habis .. so , korang mesti tgk tau .. hehe .. 

hurmmm .. jihah dh tak dew idea nih .. so , itew cau dlu yewp .. bubye ..

tgk tau .. hehe .. ^_* .. syg korang :*

' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Sakit H.A.T.I

assalamualaikum:)
dah lama jihah tak update blog kesayangan nim .. bukan busy , bukan sibuk , tapi malas jewp .. setiap kali nk update , mesti rasa mengantuk tu datang .. haihh ..

okey okey , jihah tak nak merapu sangt .. so , we back to the topic k ..ermm ,, ektuali , jihah rasa sangat sangat dan tersangatlah sakit hati kat seorang hamba ALLAH  nim .. yer memang dulu perangai jihah tersangatlh buruk .. tapi, tu dulu .. tu zaman jihah budak-budak lagi .. zaman hingusan lagi tp , tak payahlh nak ungkit-ungkit lagi .. jihah tahu , dia terasa hati and marah kat jihah sebab peristiwa dulu .. tapi , jihah dah minta maaf and dia maafkan jihah ... tp , jihah tak tahu lah ikhlas ke tak .. 
 tadi , jihah online and jihah  nampak dia pon  online .. lepastu , jihah nak tegur lh ngan dia .. tiba-tiba dia off .. then , jihah bukak fb member lagi n nampak dia online .. ermmmm , dah sah-sah dia buat offline kt fb jihah 
masa tu , tuhan jewp tahu betapa sakitnya hati jihah nim .. okeyy fine kalau dia nk mrhkn jihah pon , tak pyhlah buat offline .. sakit hati tau tak and satu lagi , dia ad post something n post tu memang berkaitan dengan jihah .. kot ya pun , terus teranglh ngan jihah .. tak pyh lh nk post2 segala bagai .. dia ingat dia sorang jer ke ada perasaan .. yer lh dia tu kaya , bnyk harta ..rumah besar .. tak mcam jihah .. miskin , tak dew harta .. rumah kecik ... anak yatim plak tu .. tp , tak pe lh .. jihah redha .. mungkin bukan dia sorang yg bnci kt jihah tp ramai lagi .. tak pe lah .. jihah hanya mmpu berdoa jewp .. hurmmmm .. ektuali , jihah nk mnta maaf kt orang2 yg pernah jihah sakiti .. tp , jihah malu , malu nk ckap kt diorang .. lidah jihah kelu untuk berkata-kata .. hurmmm .. tak pe lah .. maybe ni satu dugaan untuk jihah .. jihah redha jep .. k lah .. jihah pon  dah x dew mood nim .. so , bubye


' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Bila Rasa S.E.D.I.H

assalamualaikum :)


bubye :(
' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Y.O.U

assalamualaikum ;)
malam ni jihah memang tak dew idea nak share something .. so , jihah rasa , jihah nak share lirik lagu you .. okeyy , skarang ni , jihah nak kopipasta liriknya .. okeyy ?



you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do
 
hurmmm , jihah dah penat menaip nim .. so , itew cau dulu yewp .. bubye ^_@


' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Alhamdulilah

assalamualaikum ;)
selamat sore .. hehe .. perasan nak jadi minah endon konon .. ermm, btw ,mood jihah dah kembali stabil.. haha .. nak tahu tak sebab apa ? sebab jantan yg jihah cerita tu , dah tak ganggu hidup jihah lagi lepas kena sound dengan abang jihah .. hahahah .. padan muka .. hurmm , jihah tahu , prangai jihah ni dah melampau tapi jihah dah tak tahan sngat dengan perangai gatal jantan tu ... tapi kan , jihah takut jugak lah , takut dia berdendam dengan family jihah .. ermm , jihah ni memang suka pikiak yang bukan2 . dah tu memng hobi jihah .. ceh .. hobi lah konon .. erm, ektuali , jihah rasa rindu sngat2 dkat member2 jihah ... yer lah dah lama x jumpa .. minggu lepas , diorang pergi hangout , urmmm :(  sayangnya jihah tak dapat ikut , sebab skrang ni jihah duk kat kuantan .. ermm, mesti best kan dpat jumpa member2 .. urmmm .. eh2 , korang prasan tak yg jihah ni dah lari drp tajuk ? hehe .. sorry2 .. jihah memang suka cakap bnyak .. okeyy lah guys , jihah dah x dew idea dah ni .. bubye ^_~
                                    
' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

B.A.D.M.O.O.D :(

assalamualaikum :)
selamat tgahhari sume .. hari ni jihah badmood sngat2 .. jihah pon tak tahu knp . setiap kali jihah baca mesej yg jntan tu hntar , terus jihah badmood .. jihah geli lah ngan ayat dia .. ada ke patut dia mngaku yang jihah ni girlfriend dia ? grrrr .. plizz lah . jihah tak nak .. kalau org bayar sejuta pon jihah tak nak kapel dgn jantan tu .. bkan sebab apa , dia tu playboy .. siapa nak kapel dgn jntan playboy kan ? semua org tak nak .. mmg lah dia tu boleh dikategorikan HENSEM ,, tapi bgi jihah tak pon sbb dia kan kaki pompuan .. ermm , sorry yer jihah gnakan prkataan "JANTAN" .. ektuali jihah x nak gna pon , tp prangai dia tu keterlaluan sngat .. ada ke patut dia mcg mcm ni kat jihah smalam " salam najihah , bye .. nk tido doh ni ,syg awk .. ikhlas dri ***** suamimu syg " grrrrr .. suami ? dia mngaku dia suami jihah .. haih , msa tu jihah rsa cam nak tampor jer dia ni .. lpas  2 , jihah trus ckap kat abg jihah , abg jihah pon knal dia .. abg jihah amik nom phone dia .. lntak dia lh nk mrh ker , nk buat pape pon , yg pnting jntan tu x kacau jihah lgi .. hurmmm , sampai sini jer lah yep .. jihah nak smbung tido .. smalam tido lewat .. tgk tv .. hehe .. bye :)
' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Sahabat S.E.L.A.M.A.N.Y.A

assalamualaikum;)
mowninx !! pagi ni jihah semangat nak berblogging , hehe .. bercerita pasal sahabat ni, sape lah yg takde kawan baek a.k.a bff kan ? semua org ada .. jihah pon ada .. bff jihah semuanya ada 7 orang .. semuanya kiut miut tau .. kalau nak ngorat , boleh lah , hehe .. ermm ,, sekarang ni , jihah nak kopi pasta gambar dorang ..

hah , yg tu namanya tasnim .. kiut kan ? tapi sayang , dia dah berpunya .. dialah bffffff jihah sejak drjah 4 lagi .. kitaorang memang rapat .. pergi rehat sama2 , pergi toilet sama2 , balik skola pon sama2

yang ni pulak , izzah n sya .. yg pkai tdung warna kuning 2 , izzah n yg pkai tdung biru 2 , sya .. hah , izzah 2 dah berpunya , tp sya belum lagi .. kalau nak ngorat boleh lah .. tapi, hati2 , ayah dia polis .. hehe

ni nama dia mimi , dy cantik , peramah , lemah lembut n banyak lagi lah .. sayangnya, dah berpunya .. dialah tempat member2 jihah luahkan perasaan sbb tu lah orang pnggil dia "KAK YONG" hah , bukan kak yong kawasan ek ..jngan slh faham .. hehe

ermm, ni pulak namanya alya , tp orang pnggil dia yaya .. ala, boboiboy tu .. hehe .. dia garang tau .. so , mana2 lelaki yg nak ngorat dia, berhati-hati lah yer .. nanti x psal2 kena tumbok ..huhu

yang pakai tudung pink tu, athirah namanya .. tgk muka dia , garang kan ? athirah ni bakal pengawas tau tahun depan .. fuhh !! mesti garang giler .. hah , dia pon single available tau

errmm, lastly , ada sorang lagi namanya leenda , dia ni tak nak amik gambar ..pemalu lah konon .. dia pon single .. dia ni , bff mimi .. cantik orangnya .. dahlah cantik , lemah lembut pulak tu

haihh .. sampai sini jer lah yer .. jihah dah penat taip panjang2 .. so , bye .. :)
' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

Orang Baru BERBLOGGING:)

assalamualaikum:)
ektuali, jihah baru lg dalam dunia blog nim n jihah perlu bnyak bljar lg .. nasib baeq lah kaq ika ada, dia lah yg tlong buatkan blog yg kiut miut ni utk jihah .. tengs akaq .. kalau akaq x tlong buatkan , maybe jihah x kan ada blog smp bila2 .. ermm, ektuali, dlu jihah x suka berblogging ni , tp sejak jihah tgk semua member jihah ada blog, jihah rsa teringin lah plak nk berblogging .. member  jihah ckap, kita boleh dpt duit dgn berblogging .. btol ke ? yg 2 jihah x pasti la sebab jihah ni kan bru jer dalam dunia blog nim .. kalau jihah ad buat silap, tlong tgur yer .. jihah ni bru lgi dalam dunia ni ... ermm, okeylah .. stakat nim jerlah yer ,, jihah tido dlu .. bye .. :)
' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '

pengenalan D I R I ;)

saya newbies . tak padai sangat berblog . lau ape2 jadi saya mohon mf okey ! (:
' Dah Baca Erkk ? Like Cikit Boleh =)) '